Димитър Бербатов е поискал разрешение от Сър Алекс Фергюсън да пътува експресно до България.

Причината е церемонията "Футболист на годината", която ще се състои днес на "Царско село".

До късно снощи се чакаше становището на Сър Алекс по въпроса. Въпреки сложната ситуация при "червените дяволи" заради множеството контузии Бербатов явно е имал сериозни надежди да бъде пуснат да покаже уважение към бъдещето на българския футбол.

Бербо е обещал веднага след церемонията да се прибере в Англия и да се включи директно в лагера на Манчестър Юнайтед за домакинския мач с Уигън в понеделник.
 
Под сериозна въпросителна е присъствието на другата фигура, за която се смята, че е в призовата тройка - капитана на България и Астън Bила Стилиян Петров.

Николай Михайлов, който е тазгодишният №1, късно снощи имаше двубой за Твенте от 1/16-финалите за купата на Холандия срещу ПСВ и Станислав Манолев.

Бербатов с изявил желание да награди лично наследника си за футболист No1 у нас, разкрив "24 часа".

Точно преди 12 месеца 7-кратният футболист на годината призова в едно интервю след рекордната награда в юбилейната 50-а анкета: "Вече искам да давам наградите на младите момчета. Предпочитам да печелят Ивелин Попов, Ники Михайлов които се развиват много добре и това ме радва. Времето ми изтича и трябва се преориентирате към по-младите. Моля ви, не ме включвайте в класацията вече, че ми е неудобно".