Хокеистите на Бостън Брюинс започнаха с трудна победа в плейофите на НХЛ. Мечоците, които са носители на Купа Стенлия от миналия сезон, победиха с 1:0 Вашингтон след продължение.

Крис Кели донесе успеха малко повече от минута след началото на добавеното време. Той отправи китков удар от дистанция и реализира във вратата на Кепитълс.

Вратарят Тим Томас за 6-и път запази суха мрежа в мач от плейофите, но като цяло не бе и поставен под сериозно напрежение, защото спаси само 17 удара. Мач №2 отново е в залата на Бостън.

В другия мач от конференцията лидерът НЙ Рейнджърс победи Отава с 4:2 и също поведе с 1-0. Домакините поведоха с 4:0, с което си осигуриха победата срещу канадския тим, който победиха само веднъж в 4 мача през редовния сезон.

На Запад също се изиграха 2 мача. Финикс победи Чикаго с 3:2 след победен гол на Мартин Ханзал 9:29 минути след началото на продължението. Сан Хосе също измъкна 3:2, но при гостуването си на Сейнт Луис и дръпна с 1-0. Мартин Хавлат се завърна, след като пропусна почти половин сезон и вкара 2 шайби, втората 3:34 минути след началото на второто продължение.