Отборът на Хеттрик грабна шампионската титла в седмия сезон на Форум лигата – футболното първенство на българските интернет общества. Жълто-черните заслужено спечелиха първото място след оспорвана борба с останалите претенденти.

Тази година може да се определи като най-интересната в досегашните издания на турнира за аматьорски футбол, тъй като интригата както на върха, така и в дъното на класирането, се запази чак до последния кръг.

Шампионите спечелиха 53 точки през сезона и изпревариха с минимален аванс отборите на BMWPower и Bayern Bulgaria, които останаха съответно втори и трети.

Не по-малко интересно бе на дъното на класирането, където отборите на Investor.bg, ФК Форум ЦСКА и FenMania се вкопчиха в люта битка за оцеляване още в началото на пролетния полусезон.

В крайна сметка „инвеститорите” показаха характер и спечелиха даващото право на бараж 12-то място, а ЦСКА и FenMania трябваше да изпият горчивото хапче и да се запътят към „Б” група.

На баража Investor.bg се изправи срещу третия в класирането на „Б” група отбор на Peugeot Bulgaria, като безапелационно защити мястото си в елита с разгромна победа от 5:0. Така зелените остават в горния ешелон на лигата за втора поредна година.

„Ще подходим много внимателно със селекцията за новия сезон. От хилядите кандидати, които през последната година се обърнаха към нас, трябва много точно да изберем двама, които да паснат на нуждите ни".

"Засега треньорското ръководство се е спряло на плеймейкър и офанзивен халф, но завесата ще бъде вдигната едва в началото на новия сезон“, обясни Андрей Любенов, президент на отбора на Investor.bg.

“Апетитът идва с яденето и след като се задържахме в групата на майсторите, през новия сезон ще атакуваме по-призови позиции. Сега обаче е време за разпускане след тежкия маратон и няма да се затормозяваме с точни цели“.

"Доволен съм от всички момчета и съм им подготвил специално парти за представянето им през сезона. Надявам се да не се изложат по време на веселбата и да се раздадат, както го правеха през сезона на терена", допълва той.

Наградите за най-полезен играч и голмайстор на сезона отидоха при Александър Живков от отбора на Хеттрик. За най-добър защитник бе избран Красимир Милушев от Bayern Bulgaria, а като най-добър вратар бе определен Руслан Митрополитски от отбора на ФРГ.

Новите отбори в групата на майсторите са F1 и Dir.bg, а втора дивизия ще бъде подсилена от ФК Замунда, AFC PC Mania и Мисирите.

Gol.bg е медиен партньор на форум лигата.


Отборът на Investor.bg си заслужи партито


Президентът на Investor.bg Андрей Любенов обеща да развърже кесията за нови попълнения