Португалският универсален футболист Бернардо Тенгариня пристигна в България за медицински прегледи в отбора на ЦСКА.

Младежкият национал на страната си, който има 15 мача за Витория Сетубал миналия сезон, трябва да реши проблемите на "армейците" в защитата и халфовата линия, въпреки че наставникът на тима Стойчо Младенов вече обяви, че е доволен от работата в дефанзивен план.

23-годишният Тенгариня е централен бранител, но съща така може да играе в средата на терена. Той заяви при пристигането си в България, че познава новия нападател на Левски Жоао Силва, който също има мачове за младежкия национален отбор на Португалия. С

"Ще се стремим да зарадваме феновете на ЦСКА, да станем шампиони, да спечелим купата, ако може да влезем в групите на Лига Европа", каза високият 184 сантиметра Тенгариня, цитиран от bTV.

Португалецът сподели, че знае за дългата кариера на Стойчо Младенов в Португалия, освен това е играл заедно с Педро Мендеш, който също е в ЦСКА. По повод нападателя на Левски Тенгариня заяви "Той е много добър играч, но аз идвам в по-добрия отбор".

Тенгариня се присъединява към школата на Бенфика на 9-годишна възраст, но седем години след това преминава в академията на големия съперник Порто. След 3 години в школата той прави дебют за първия отбор на "драконите". Три сезона след това става собственост на Витория Сетубал.