Атлетико Паранензе се подигра с Лудогорец и разби разградчани с 6:2 в контролна среща играна в Испания. Проверката бе част от турнира "Марбея Къп".

Срещата започна с масирани атаки на бразилците, които можеха да вкарат още в четвъртата минута, но удар на Маркос мина над вратата на българския тим.

Последва и шут на Марсело, но в аут. Постепенно българите живнаха и на свой ред създадоха голова възможност.

В 32-ата минута Безак бе изведен много добре в наказателното поле, но веднага двама защитници на Атлетико го блокираха и му отнеха топката.

Шест минути по-късно се стигна до дузпа за Лудогорец, но тя бе пропусната с лека ръка от Светослав Дяков.

В края на полувремето бразилците отново вдигнаха темпото и набързо набутаха два гола на "милионерите". В 41-ата минута от дузпа се разписа Елиас бе точен за 1:0, а малко по-късно точен бе и Маркос.

Второто полувреме започна с нови атаки на Атлетико Паранензе. В 47-ата минута Владислав Стоянов успя да улови топката на голлинията след удар от малък ъгъл.

Постепенно бразилците натиснаха здраво "милионерите и за една минута вкараха нови две попадения чрез Дейвид и Маркос.

Лудогорец успя да намали в 72-ата минута чрез Жуниор Кешада. Това обаче още повече разяри бразилците, които записаха нови две попадения.

Първо в 74-ата минута Георги Костадинов си заби ефектен автогол, а три минути по-късно Мануел направи 6:1.

В края на мача футболистите на Атлетико Паранензе намалиха оборотите и позволиха на Кешада да вкара още едно почетно попадение за крайното 2:6.

ЛУДОГОРЕЦ - АТЛЕТИКО ПАРАНЕНЗЕ 2:6

Голмайстори:
0:1 Елиас (42 дузпа)
0:2 Маркос (45)
0:3 Дейвид (62)
0:4 Маркос (63)
1:4 Кишада (72)
1:5 Костадинов (74 а.г.)
1:6 Мануел (77)
2:6 Кишада (84)

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Кайсара, Гулдан, Моци, Дяков (68-Мантула), Генчев (46-Костадинов), Милисавлевеч (46-Бакалов), Ив.Стоянов (55-Александров), Марселиньо (65-Ернандес), Безяк (60-Кишада)

АТЛЕТИКО: Уевертон, Даниел, Мануел, Клебертон, Пауло, Педро Ботеля, Марсело, Давид, Маркос, Елиас, Фелипе