Марио Гьотце все още не е изиграл нито една минута за новия си отбор Байерн Мюнхен, но вече успя да се забърка във втори скандал.

При официалното си представяне с екипа на баварците той бе облечен с тениска Найк, въпреки че официалния спонсор на Байерн е Адидас.

Това предизвика остра реакция от немският производител на спортни стоки, който освен това има и малък пакет акции в Байерн.

"Снимките от пресконференцията с Марио Гьотце ни изненадаха неприятно. По договор това не е позволено, защото това е официално събитие на партньора на Адидас Байерн Мюнхен", заявява говорителят на Адидас Оливър Брюген.

Гьотце, както и другото ново попълнение, което бе представено вчера - Ян Кирхоф, имат лични договори с Найк. Това е и причината те да носят фланелките. Остава обаче въпросът как нито един от присъстващите ръководители на Байерн не е реагирал адекватно. Все пак впоследствие от клуба се извиниха за инцидента.

"Тези фланелки ни вкараха в доста неприятности и съжаляваме много. Уверихме Адидас, че това няма да се случи отново", заяви медийният директор на Байерн Маркус Хорвик.

Това не е първата изцепка на Гьотце след обявяването на трансфера му при баварците. Преди месец той написа във Фейсбук "предстои нов капитал в кариерата ми", вместо "нова глава".