Ботев Пловдив успя да се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България, след като спечели реванша срещу Нефтохимик с 3:0 и с общ резултат от двата мача 9:0 елиминира бургазлии.

Двата тима се срещнаха на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, а мачът бе белязан от завръщането на Иван Цветков, който страдаше дълго от контузия. Той дори вкара един от головете, като се разписа в 76-ата минута.

Другите две попадения бяха дело на Домовчийски и Педро в 38-ата и 63-ата минути. 



Срещата започна силно за Ботев и в 6-ата минута пловдивчани стигнаха до добра възможност. 

Станислав Костов напредна по дясното крило и навлезе в наказателното поле, след което видя непокрития Педро, който пропусна да вкара сам срещу Денчев и прати топката над вратата.

В 15-ата минута пък се създаде доста спорна ситуация, след като Джинич фаулира футболист на бургазлии, който се откъсваше сам срещу Андонов, но получи само жълт, вместо червен картон.

Пет минути след това домакините пропуснаха добър шанс. Лемперов видя Димов в наказателното поле, но халфът стреля неточно от точката за дузпата. 

В 28-ата минута пък Домовчийски отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но Денчев спаси вратата си. 

Десет минути след това Домо все пак вкара. Вандер намери непокрития напазател в наказателното поле на домакините, а той излезе сам срещу Денчев и без проблеми реализира.

До края на полувремето не паднаха повече голове, а първите минути от втората част бяха белязани от логичен натиск на Ботев.

В 63-ата минута отбраната на Нефтохимик направи груба грешка от която Луис Педро успя да се възползва.

Той остана сам срещу Денчев и с много техничен удар вкара топката във вратата му, като я изпрати в горния ляв ъгъл.

В 76-ата минута Цветков реализира също за крайното 3:0. Той получи топката в наказателното поле и с удар, с външен фалц, я прати във вратата на бургазлии.

До края нямаше повече попадения и резултатът се запази. 


НЕФТОХИМИК - БОТЕВ ПД 0:3
0:1 Домовчийски 38'
0:2 Педро 63'
0:3 Цветков 76' 

НЕФТОХИМИК: Денчев, Кулибали, Хашев, Патев, Иванов (78 - Вергилов), Лемперов, Вълчев, Манев (46 - Орачев), Димов, Христов, Калоянов (59 - Димитров)

БОТЕВ: Андонов, Филипов, Джинич, Дяков, Енрике, Галчев (46 - Цветков), Сърмов, Педро, Вандер (58 - Анисе), Домовчийски, Костов (64 - Милев)