Суперзвездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси навършва 28 години днес. Американският гигант ESPN изтъкна няколко факта, които доказват, че аржентинецът вече е най-завършеният футболист в историята. 

- Меси е вкарал 412 гола в 482 мача за Барселона. Поне 180 гола от всеки друг футболист в историята на каталунците. Бълхата счупи рекорда през март 2012 година. Аржентинецът държи рекордите за голове в Примера дивисион (286), Шампионската лига (77) и Суперкупата на Испания (10). 

- Как се котират 412-те гола на Меси в световен мащаб? Заради различната класа на отделните първенства, директните сравнения с други футболисти в световната история са много трудни. Все пак от 12-те клуба с най-много отличия в Шампионската лига, само Герд Мюлер (Байерн Мюнхен, 525 гола) и Еузебио (Бенфик, 473) имат повече голове от Меси. 

- Лео Меси често е сравняван с най-големите легенди на футбола Диего Марадона и Пеле. Звездата на Барселона е печелил 24 титли с каталунците, което е с девет повече от отличията на Марадона и Пеле заедно, когато са били на 28 години. И въпреки че аржентинецът е несравним с тях на клубно равнище, все още не е стигнал успехите им с националния отбор. На 28-годишна възраст Марадона и Пеле (два пъти) вече са триумфирали на Световното първенство, трофей, който към момента отбягва на Меси. 

- Меси се надява да спечели първата си титла с Аржентина на Копа Америка. Турнир, който нито Пеле (играл веднъж на него), нито Марадона (играл три път), са печелили. Аржентина ще се изправи на четвъртфиналите срещу Колумбия в петък. Въпреки че досега в турнира вкара само веднъж, Меси е лидер по отправени удари към противниковите врати и докосвания в последната третина на терена. 

- Меси изигра мач №100 за Аржентина и стана петият футболист в историята на националния отбор, стигнал тази бройка. Все пак рекордьор по участия за Аржентина е Хавиер Санети (145). Освен това Меси е само на 10 гола от това да бие рекорда на Габриел Батистута за голмайстор №1 в историята на Аржентина.