Испания победи Коста Рика с 5:0 в контролна среща, играна на стадион "Ла Росаледа" в Малага.

Футболистите на селекционера Оскар Рамирес показаха силна игра в една от генералните репетиции на "Ла Фурия" за световното първенство в Русия през 2018 г.

Веднага след първия съдийски сигнал домакините поеха инициативата и не допуснаха да бъдат надиграни в нито един момент от мача.

Доминацията на домакините даде резултат още в 6-ата минута. Жорди Алба се озова в много обещаваща позиция, след като пое топката в наказателното поле и я изстреля в десния ъгъл на вратата.

В 13-ата минута Алваро Мората нахлу на слалом в наказателното поле и изстреля кълбото по трева към средата на мрежата, но вратарят на Реал Мадрид Кейлор Навас демонстрира завидна реакция и я спря.

В 23-ата минута отново Мората беше на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля в вътрешната страна на лявата греда, правейки резултата 2:0.

Все пак гостите успяха да създадат опасно положение в 29-ата минута. Кристиан Гамбоа овладя подаване в наказателното поле, но ударът му отиде много встрани от лявата греда.

В края на първото полувреме Мората можеше да направи резултата класически. Той овладя великолепно подаване в наказателното поле, но насочи топката право в Навас.

През втората част двата тима намалиха оборотите и направиха множество смени. 

В 51-ата минута Испания поведе с 3:0. Давид Силва изстреля отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле и опъна мрежата на Навас.

Само три минути по-късно халфът на Манчестър Сити направи резултата 4:0. Силва направи страхотен пробив и отптави изстрел от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Кейлор Навас за втори път.

В 73-ата минута Андрес Иниеста удари костариканците за пети път. Халфът се измъкна зад съперниците и стреля по тревата от границата на наказателното поле в центъра на вратата, преодолявайки Дани Карвахал.

В последната минута на двубоя Марко Асенсио се озова зад последния защитник, но играта е спряна от главния съдия, след като страничния сигнализира за засада.

Испания - Коста Рика 5:0

Голмайстори: Жорди Алба (6), Алваро Мората (23), Давид Силва (51, 54), Андрес Иниеста (73)

Испания: Арисабалага, Одриосола, Пике (Бартра 46'), Рамос (Начо 46'), Алба, Бускетс (Нигес 46'), Алкантара, Иско (Асенсио 65'), Иниеста (Алберто 74), Силва, Мората (Аспас 46') 
Селекционер: Хулен Лопетеги

Коста Рика: Навас, Гамбоа, Уостън Манли (Гутиерес 76'), Дуарте (Гонсалес 56'), Калво, Овиедо, Боланьос (Уолъс 60'), Борхес, Техеда, Венегас (Родригес 75'), Уреня (Ортис 56')

Селекционер: Оскар Рамирес

Малага, стадион "Ла Росаледа"
Съдия: Анастасиос Сидиропулос
Жълти картони: Гамбоа (Коста Рика); Алкантара (Испания)