Още по темата

 

Японската тенисистка Наоми Осака, която в момента участва на турнира по тенис в Индиън Уелс, разкри, че и е трудно дори да повярва, че съществува кукла Барби с нейния лик, предаде Франс прес.

"Това е нещо значимо, защото когато бях дете, често играех с кукли Барби, но същевременно е донякъде сюрреалистично", каза тя. Осака спечели последователно Откритото първенство на САЩ през 2018 година и Откритото първенство на Австралия през януари тази година.

Майка на Осака е японка, а баща й е родом от Хаити. Тенисистката отбеляза, че се гордее да представлява хора, които смятат, че не са представени. "За мен това наистина е важна цел", споделя тя.

Куклата с лика й е с импозантна прическа и с нахлупена на главата й шапка с козирка. Тя е от колекцията "Sheroes", в която вече има кукли с ликовете на гимнастичката Лори Ернандес и състезателката по фехтовка Ибтихай Мохамед.

21-годишната Осака реши да дари на основно училище, основано от баща й в Хаити, сумата, която ще получи от партньорството си с производителя на играчки "Мател".