Тотнъм - Ливърпул, финал на Шампионска лига, стадион: "Уанда Метрополитано", начало: 22:00 часа българско време.

 

Групата на Тотнъм: Лорис, Ворм, Газанига, Уайтман, Трипиър, Роуз, Алдервейрелд, Вертонген, Санчес, Уолкър-Питърс, Фойт, Орие, Дейвис, Уинкс, Уаняма, Дайър, Сисоко, Али, Ериксен, Марш, Скип, Сон, Кейн, Ламела, Йоренте, Моура

Групата на Ливърпул: Алисон, Миньоле, Келъхър Александър-Арнолд, Брустър, Фабиньо, Фирмино, Гомес, Хендерсън, Лалана, Ловрен, Мане, Матип, Милнър, Морено, Ориги, Окслейд-Чембърлейн, Робъртсън, Салах, Шакири, Стъридж, Ван Дайк, Вайналдум

 

Прогноза на Gol.bg:

Тотнъм дебютира на финалната сцена в Шампионска лига, както и в предшествалите го турнири. Сезонът е повече от успешен за "шпорите". Дори и да не вземат купата от турнира на богатите тази вечер, самият факт, че стигнаха до тук и начинът, по който го направиха, беше повече от величествен. 

Те бяха на косъм от това да отпаднат още в групите като имаха само 1 точка след 3 мача, а накрая разчитаха на ПСВ. След това дойдоха и всички тези паметни мачове с Борусия Дортмунд, Манчестър Сити и Аякс. 

Но най-важното сега, след като свърши сезона, ще бъде мениджъра Маурисио Почетино да остане и да бъде подкрепен на пазара, за да има още повече прогрес в състава. Като стана дума за него, таранът на лондончани Хари Кейн се завръща в групата за мача, но не е ясно дали е на 100% готов да започне като титуляр.

Ливърпул също не бе никак убедителен в груповата фаза и в последния кръг с Наполи успя да извоюва място на 1/8-финалите. Там бе преодолян един от гигантите на турнира Байерн Мюнхен, а двубоите с Порто се превърнаха в протоколни. Полуфиналният сблъсък с Барселона ни предложи поредната огромна драма за сезона, а неочакваните герои за 4:0 на “Анфийлд” бяха Дивок Ориги и Жоржиньо Вайналдум.  

В последните си 6 мача от всички надпревари мърсисайдци регистрира 5 победи и 1 загуба, така че формата на отбора е доста добра. Освен това мениджърът Юрген Клоп определено знае как да мотивира своите.

И след малшанса и загубената титла в Англия, сега специалистът едва ли ще допусне да бъде изпуснат трофея на Шампионска лига. Роберто Фирмино и Наби Кейта пропуснаха последните мачове на тима в турнира на богатите, но се очаква да бъдат готови за срещата с Тотнъм.

Както споменахме и в началото, предстоящият финал ще бъде първи за отбора на Тотнъм. Ливърпул пък има 5 титли от най-силния клубен турнир по футбол, но въпреки това ще гони шеста купа.

Отговорността и залога са прекалено големи и ще се види кой е съхранил повече сили - физически и психически, а и не е маловажно на чия страна ще застанат футболните богове тази вечер на "Уанда Метрополитано". 

Прогноза: Тотнъм - Ливърпул 2:3