Мениджърът  на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че титлата в английската Висша лига е много по-важен успех от триумфа в Шампионска лига.

"В Англия е много трудно да бъде спечелена  лигата. Издържахме теста, станахме първият отбор през последните 11 години, който защитава титлата си. Например Барселона постигна това много пъти. 

Ливърпул обаче не е печелил Висшата лига в продължение на 30 години, а всички видяхме какво представлява отбора през тази година. Завършихме сезона много изморени, въпреки че победите ни даваха сили. 

Успехът ви кара да се пристрастявате, той ви дава енергия. Това е особено важи за първенството на Острова. Когато ми кажете, че не съм спечелил  Шампионска лига, аз отговарям, че бих искал да я спечеля, но успех в Англия кара играчите да ви следват, защото там побеждавате на всеки три дни.

Ако започнете да губите в лигата, играчите ще загубят вяра в себе си. Представянето във Висшата лига е решаващо за вас. Тя е абсолютен приоритет за мен, откакто тренирах втория отбор на Барселона.

Когато се състезавате в по-малко контролирани състезания като Шампионската лига или Английската купа, всичко може да бъде решено случайно", каза Гуардиола.