Смятаният за почти сигурен трансфер на нападателя Рангело Янга в Левски е пред провал. В последните дни от всевъзможни места се твърди, че сделката ще бъде финализирана всеки момент, но вчера от казахстанския Астана дадоха да се разбере, че това не е така. Местните медиии бяха съобщили, че Янга е напуснал тима и е тръгнал за София. Разкрита бе дори сумата на трансфера - 502 хил. евро. От Астана обаче опровергаха това с кратко изявление.

“Информациите за Марин Анчич и Рангело Янга са много и разнопосочни. истината е, че те са в тима ни и са на разположение на треньорския щаб за двубоя от Шампионската лига срещу румънския ЧФР Клуж, който ще ес състои на 9 юли, вторник”, обявиха от клуба.

Треньорът на Астана продължи в същия тон на пресконференцията преди мача с румънския шампион: “ Ще говоря само за нещата, които ме интересуват. Настроението ми е добро, а вашето явно не. В последно време в пресата и в интернет има прекалено много неща, които не знам откъде идват. Не знам и хората, които ги пускат. Вчера се появиха информации, че Янга отива в някакъв отбор. Той тренира пред мен с останалите, но хората си пишат, че бил приключил с нас. Честно ви казвам - това са някакви безобразия”.

Това означава, че трансферът на тарана става все по-малко възможен. Затова от “Герена вече задействат други варианти за привличането на централен нападател.

В момента Петър Хубчев разполага за върха на атаката със Станислав Костов, Дени Алар и младока Илия Димитров. Първият обаче е наказан, а вторият е контузен, така че те няма да са на разположение за срещата с Ружомберок в четвъртък. Очаква се все пак двамата да могат да играят в реванша на 18 юли в София.