ЦСКА и Левски си врътнаха лудо равенство 2:2 в 150-ото дерби между двата отбора.

"Сините" изиграха изключително първо полувреме, в което забиха два гола чрез Станислав Иванов (12) и Робърта (18), "червените" обаче се вдигнаха през втората част и заслужено стигнаха до равенство след голове на Евандро (72) и Албентоса (87).

Така Левски остава лидер в класирането с две точки пред Лудогорец, но и с мач повече от разградчани. ЦСКА пък е на четири точки от вечния си съперник.


Срещата започна спокойно, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности пред една от двете врати.

Постепенно ЦСКА взе инициативата и леко натисна "сините" пред наказателното им поле. Така се стигна до петата минута, когато Евандро бе намерен в наказателното поле на Левски и стреля с глава, но Миятович без проблеми улови топката.

Седем минути по-късно "сините" вкараха. Тогава Левски заформи страхотна атака, при която защитата на ЦСКА увиса, а топката достигна до Станислав Иванов, който с едно докосване опъна мрежата за 0:1.

Момчетата на Петър Хубчев бяха в еуфория и бързо вкараха нов гол. В 18-ата минута Черниаускас направи безобразна грешка при центриране на Нашименто и Робърта от един метър на празна врата направи 0:2.

ЦСКА бе в нокдауа, а само три минути по-късно Левски изпусна уникален шанс за трето попадение. Тогава Робърта се озова сам срещу Черниаускас, но заложи на силата и със сетни усилия вратарят на ЦСКА спаси.

До края на полувремето "сините" се подиграха на апатичните си съперници, които не знаеха къде се намират. Малко преди почивката с пропуски се отчетоха Паулиньо и Робърта.

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович реагира на почивката и смени неубедителните Петър Занев и Тиаго, включвайки в игра новите попълнения Греъм Кери и Брадли Мазику и това даде резултат.

А капитанската лента на "червените" от ръката на Занев бе сложена на ръката на играещия в отбора от един месец испанец Раул Албентоса, който впоследствие се превърна и в герой за ЦСКА.

Веднага след влизането си в игра Греъм Кери опита удар и наложи първа намеса от вратаря на Левски Милан Миятович, който изби топката.

"Червените" владееха топката, но бяха твърде предвидими в предни позиции и трудно създаваха опасности пред Миятович. В 69-а минута стражът на "сините" изби топката след центриране и тя попадна в Евандро, който обаче не успя да я насочи в мрежата с глава.

ЦСКА се върна в мача в 73-а минута, когато грешка в защитата на Левски позволи на Евандро на овладее топката и хладнокръвно да я прати в мрежата за 1:2.

Левски можеше да си върне аванса от два гола в 82-а минута с първата си атака след почивката, но Робърта не успя да преодолее Черниаускас.

Две минути преди края ЦСКА изравни след пробив на Греъм Кери от ляво и центриране към Раул Албентоса, който с глава отблизо вкара за 2:2.

В последната минута на редовното време главният рефер Георги Кабаков изгони Люпко Петрович от пейката заради оспорване на съдийско решение.

ЦСКА - Левски 2:2

голмайстори: 0:1 Станислав Иванов 12, 0:2 Найджъл Робърта 18, 1:2 Евандро 73, 2:2 Раул Албентоса 88

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Раул Албентоса, Пламен Гълъбов, Петър Занев (46-Брадли Мазику), Иван Турицов (82-Тони Уот), Кристиян Малинов, Тиаго Родригес (46-Греъм Кери), Жанио Бикел, Вив Соломон-Отабор, Евандро, Али Соу

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Хали Тиам (86-Холмар Ейолфсон), Мартин Райнов, Станислав Иванов (80-Насиру Мохамед), Филипе Нашименто (56-Илия Юруков), Паулиньо, Найджъл Робърта