Интер стигна до трудна победа над Болоня с 2:1 в двубой от 11-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Ренато Дал'Ара".

Футболистите на треньора Антонио Конте извадиха сериозна доза късмет и бяха на секунди от сериозна издънка. Домакините поведоха в резултата, благодарение на Роберто Сориано (59'), а "нерадзурите" изпитваха сериозни затруднения в атака. Тогава под светлината на прожекторите се появи Ромелу Лукаку (75', 90+2'). Белгиецът отбеляза два гола, като второто попадение падна в добавеното време на срещата след изпълнение на дузпа.

Така Интер излезе на първо място в класирането с актив от 28 точки, с 2 повече от Ювентус, който ще се изправи срещу Торино тази вечер от 21:45 часа. Болоня пък се намира на 12-ото място с 12 пункта.

Двубоят започна добре за домакините, които още в третата минута вратарят на Интер Ханданович трябваше да отрази удар от границата на наказателното поле на Никола Сансоне. 

В 9-ата минута Лаутаро Мартинес нахлу в наказателното поле и отправи изстрел по земя, но вратарят на Болоня Лукаш Скорупски успя да отрази топката по блестящ начин с една ръка. 

В следващите минути темпото на игра чувствително спадна, като опасности пред вратите липсваха за сметка на твърдата игра и дългите разигравания в средата на терена. 

В 30-ата минута Ромелу Лукаку си освободи пространство в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл на Скорупски. Врататрят на домакините обаче блесна с нова добра изява.

В 33-ата минута Лаутаро Мартинес прати топката във вратата. Голът му обаче бе отменен, тъй като футболистът е бил в положение на засада. Четири минути по-късно ситуацията се повтори и при Лукаку, който също бе в положение на офсайд. Така първото полувреме приключи без голове.

През втората част продължи да търси път към вратата на домакините. Напук на логиката, Болоня поведе в резултата в 59-ата минута. Роберто Сориано получи топката на границата на пеналтерията и заби топката в долния десен ъгъл на Ханданович.

В 61-ата минута Ромелу Лукаку  се включи добре в наказателното поле. Белгиецът овладя топката и шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитника Матия Бани.

В 75-ата минута "нерадзурите" възстановиха равенството. Отскочила топка попадна в краката Ромелу Лукаку, който стреля към вратата от непосредствена близост - 1:1.

В добавеното време на срещата гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като Рикардо Орсолини повали Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Съдията Федерико Ла Пенна посочи бялата точка, а Лукаку се нагърби с отговоеността. Белгиецът спечели играта на нерви и се разписа

Болоня - Интер 1:2

Голмайстори: Роберто Сориано (59'), Ромелу Лукаку (75', 90+2'д.)

Болоня: Скорупски, Мбайе, Бани, Данило, Крейчи, Поли (Медел 73'), Сванберг, Сориано (Джемайли 76'), Орсолини, Сансоне (Сантандер 85'), Паласио
Треньор: Синиша Михайлович

Интер: Ханданович, Шкринар, Де Врай, Бастони, Брозович, Галярдини (Весино 72'), Барела, Ласаро (Политано 85'), Бираги (Кандрева 79'), Мартинес, Лукаку
Треньор: Антонио Конте 

Болоня, стадион "Ренато Дал'Ара"
Съдия: Федерико Ла Пенна
Жълти картони: Данило, Сансоне, Бани (Болоня); Брозович, Ласаро, Весино (Интер)