Реал Мадрид и Бетис завършиха наравно 0:0 в двубой от 12-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Сантиаго Бернабеу".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан бяха абсолютни доминатори на терена, но трудно стигаха до голови положения. Гостите обаче бяха пределно мотивирани и упорито удържаха неуморните атаки на "белия балет", като с пропуски се отличиха Родриго и Карим Бензема.  

Така Реал не успя да се възползва от изненадващата загуба на Барселона с 1:3 от Леванте по-рано днес. Кръвните врагове са с еднакъв брой точки - 22, но каталунците са с по-добра голова разлика. Бетис пък е на 14-о място с 13 пункта.

Домакините поеха инициативата още след първия съдийски сигнал, а Еден Азар успя да прати топката във вратата на гостите още в 8-ата минута. След консултация с ВАР обаче съдията Хосе Санчес отмени гола на белгиеца.

През следващите минути "белия балет" контролираше случващото се на терена и търпеливо изчакваше грешка в защитата на Бетис, която да бъде наказана.

Въпреки това гостите успяха да стигнат до опасност в 22-ата минтуа. Набил Фекир успя да се пребори за топката в наказателното поле и отправи изстрел. Топката обаче мина покрай дясната греда на Тибо Куртоа.

В 36-ата минута Родриго и Даниел Карвахал разиграха добре отдясно. Защитникът центрира, Карим Бензема успя да засече топката от трудно положение. Кълбото обаче не намери рамките на вратата.

В края на първото полувреме французинът отново създаде неприятности на защитата на гостите. Нападателят брилянтно свали с гърди за Серхио Рамос, който шутира от удобна позиция. Вратарят Йоел Роблес обаче бе на мястото си и спаси.

В 61-ата минута В 61-ата Еден Азар подаде към Родриго, бразилецът се пребори за топката и стреля от около 15 метра. Тя се отби от противников защитник и излезе в ъглов удар.

Три минути по-късно Ферлан Менди демонстрира страхотен дрибъл и проби защитата на Бетис. Той се изправи очи в очи с Роблес и отправи изстрел, който обаче се оказа неточен.

В 81-ата минута футболистите на Реал Мадрид претендираха за дузпа за игра с ръка на Емерсон. Бензема центрира и при шпагата топката срещна ръката на защитника. Съдията Хосе Санчес обаче остана безмълвен.

В последните минути на срещата домакините хвърлиха всичките си сили в търсене на победно попадение, но до гол така и не се стига.

Реал Мадрид - Бетис 0:0

Реал: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Родриго (Винисиус 65'), Азар, Бензема (Йович 84')
Треньор: Зинедин Зидан

Бетис: Роблес, Емерсон, Манди, Федал, Сидни, Морено (Бараган 90+2'), Бартра, Гуадрадо, Каналес, Фекир (Гутиерес 90+6'), Лорен (Иглесиас 74')
Треньор: Жоан Руби

Мадрид, стадион "Сантиаго Бернабеу"
Съдия: Хосе Санчес
Жълти картони: Каземиро (Реал); Бартра, Роблес, Федал, Менди, Гуадрадо (Бетис)