Левски допусна загуба с минималното 0:1 от Ботев Пловдив в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига, ингран на комплекса "Ботев 1912" в Коматево.

Двата отбора спретнаха много здрав и равностоен мач, в който твърдата игра в средата на терена преобладаваше. Домакините все пак успяха да стигнат до победата в началото на второто полувреме, благодарение на Александър Тонев (47').

Така Левски се прости с второто място и вече е трети с актив от 35 точки, с една по-малко от втория Локомотив Пловдив и 4 от лидера Лудогорец. "Сините" са и 4 пункта повече от четвъртия ЦСКА. Ботев Пловдив пък се откъсна от изпадащите и вече е на 10-ата позиция с 16 точки.

Двата отбора започнаха доста изнервено срещата, като още в първите минути играта се накъса след редица нарушения в средата на терена. Първата интересна ситуация бе за домакините и тя се случи в 4-ата минута. Филип Филипов напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Фернандо Виана изпревари Нуно Рейш и нанесе удар, но вратарят Милан Миятович показа прекрасен рефлекс и изби.

В следващите минути Ботев започна да упражнява висока преса в полето на Левски, което затрудни гостите от София с изнасянето на топката. Постепенно обаче "сините" влязоха в ритъм и започнаха да поглеждат към вратата на Янко Георгиев.

В 35-ата минута Хали Тиам си пробва късмета с техничен диагонален изстрел от границата на наказателното поле. Топката обаче летеше към обсега на Янко Георгиев и стражът улови с лекота.

В 39-ата минута изстрел на Тодор Неделев от пряк свободен удар срещна стената. Топката стигна до Александър Тонев. Футболистът също се опита да опъне мрежата на Миятович, но кълбото мина покрай вратата.

Само минута по-късно "сините" пропуснаха много чисто положение. Живко Миланов центрира към Дени Алар в наказателното поле. Австриецът свали топката и отклони към Паулиньо, но бразилецът стреля слабо и Георгиев безпроблемно улови. Така първото полувреме приключи без голове.

В началото на втората част домакините поведоха в резултата. Тодор Неделев проби отдясно и пусна остро подаване по земя в наказателното поле, където Александър Тонев и от близка дистанция прати топката във вратата.

В 55-ата минута "канарчетата" можеха да удвоят преднината си. Неделев изведе по прекрасен начин Станислав Шопов. Младокът прехвърли Миятович, но не уцели вратата и топката мина покрай лявата греда на стража.

Четири минути по-късно Паулиньо опита нещо много красиво. След карамбол в наказателното поле топката бе отклонена към бразилеца, който опита задна ножица, но кълбото срещна тялото на Лазар Марин.

В 63-ата минута отново притесни защитата на Ботев. Бразилецът проби отляво и навлезе към наказателното поле. Той опита техничен удар, който рикошира в Кристиан Димитров и излезе в корнер.

Минута по-късно топката отново стигна до Паулиньо, който стреля, но Янко Георгиев улови. Футболистите на Левски поискаха дузпа за игра с ръка на Фернандо Виана, но съдията Станислав Тодоров изненадващо остана безмълвен.

В последните минути на срещата домакините се затвориха в своята половина и не позволиха на Левски да намери начин за поне изравнително попадение

Ботев Пловдив - Левски 1:0

Голмайстор: Александър Тонев (47')

Ботев: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Тодор Неделев (Марко Перван 85'), Станислав Шопов (Антонио Вутов 69'), Александър Тонев, Фернандо Виана (Атанас Стоименов 90+2')
Треньор: Ферарио Спасов

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов (Ивайло Найденов 88'), Хали Тиам (Марин Петков 89'), Мартин Райнов, Станислав Иванов, Паулиньо, Здравко Димитров (Мартин Петков 57'), Дени Алар
Треньор: Петър Хубчев

Коматево, комплекс "Ботев 1912"
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Шопов (Ботев); Алар, Тиам, Ейолфсон, Рейш (Левски)