Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 2:1 в двубой от 15-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Пред погледа на българската звезда Димитър Бербатов, "червените дяволи" поведоха в резултата още в началото на срещата, благодарение на Маркъс Рашфорд (6'), но в края на първото полувреме Деле Али (39') възстанови равенството.

През втората част отново Рашфорд изведе домакините, след като бе точен от дузпа и помрачи завръщането на мениджъра Жозе Моуриньо на "Олд Трафорд" почти година след уволнението му. Трябва да се отбележи, че Специалния бе посрещнат с аплодисметни от публиката на домакините.

Така Юнайтед застана на 6-ото място в класирането на първенството с актив от 21 точки, колкото има и Кристъл Палас. "Червените дяволи" са на 8 пункта от заветната четворка. Отборът на Тотнъм пък е на 8-о място с 20 точки.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TWfGL4B8whU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините. В 6-ата минута Джеси Лингард демонстрира добра техника и подаде към Маркъс Рашфорд, който безпощадно прати топката във вратата - 1:0.

В 13-ата минута се получи комична ситуация. Моуриньо стана жертва на твърда игра на терена. Хари Уинкс спря Даниел Джеймс с нарушение, играчът на Ман Юнайтед удари  мениджъра при падането си. Моуриньо се хвана за крака, а Джеймс остана да лежи на земята, но и двамата се разминаха с контузия.

В 18-ата минута Рашфорд бе на сантиметри от втори гол. Нападателят шутира от пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Топката обаче профуча покрай лявата греда.

В 25-ата миниута вездесъщият тази вечер Рашфорд отново бе близо до гола. Талантът на Юнайтед нанесе свиреп удар от границата на наказателното поле, но топката срещна гредата.

В 39-ата минута "шпорите" изравниха. Деле Али получи подаване дълбоко в наказателното поле. Футболистът успя да се измъкне от пазачите си и нанесе удар от воле, пращайки топката зад гърба на Давид Де Хеa. След попадението останаха съмнения, че Али е играл с ръка, но след консултация с ВАР съдията Пол Тиърни зачете гола. При този резултат завърши първото полувреме.

Втората част също започна добре за "червените дяволи". Муса Сисоко влезе грубо в краката на Рашфорд и Пол Тиърни не се поколеба да посочи бялата точка. Нападателят на домакините се нагърби със задачата и не сгреши - 2:1.

В 52-ата минута Хюн-Мин Сон получи хитро подаване в наказателното поле и отправи удар от движение, изстрелът на южнокорейската звезда обаче беше добре блокиран от защитата на Юнайтед.

В следващите минути Тотнъм владееше повече притежанието на топката, но не успяваше да стигне до голова ситуация пред вратата на Давид Де Хеa. Постепенно двата отбора намалиха темпото и до края на срещата не се случи нищо запомнящо.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 2:1

Голмайстори: Маркъс Рашфорд (6', 49'д.), Деле Али (39')

Манчестър Ю: Де Хеa, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, А. Йънг, Мактоминей, Фред, Джеймс, Грийнууд (Перейра 80'), Лингард (Шоу 87'), Рашфорд
Мениджър: Оле Гунар Солскяер 

Тотнъм: Гасанига, Орие, Санчес, Алдервейрелд, Вертонген, Уинкс (Ндомбеле 70'), Сисоко (Ло Селсо 86'), Моура (Ериксен 64'), Али, Сон, Кейн
Мениджър: Жозе Моуриньо

Манчестър, стадион "Олд Трафорд"
Съдия: Пол Тиърни
Жълти картони:  (Юнайтед); Уинкс (Спърс)