Борусия Дортмунд - Фортуна Дюселдорф, двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига, стадион: "Сигнал Идуна Парк".

Вероятни състави на двата отбора:

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд се намира на 5 място в класирането в Бундеслига с актив от 23 точки с 6 победи, 5 равенства и 2 загуби. Тимът записа трудна победа с 2:1 при гостуването си на Херта Берлин. 

По този начин домакините вероятно отложиха уволнението на треньора Люсиен Фавър. Ръководството беше дало ултиматум на наставника, но футболистите вероятно отложиха смяната му. 

Трябва да се отбележи, че "жълто-черните" цяло второ полувреме играха с човек по-малко, след като Матс Хумелс получи червен картон в 45-ата минута. От началото на сезона Борусия Дортмунд е вкарал общо 28 гола и е допуснал 19. Матс Хумелс, Томас Дилейни и Пако Алкасер са аут.

Фортуна Дюселдорф се намира на 15 място в класирането в Бундеслига с актив от 12 точки с 3 победи, 3 равенства и 7 загуби. Тимът продължава да изпитва трудности далеч от дома. 

Вестфалци имат само един успех в своята визита и той бе постигнат в първия кръг на сезона. Преди седмица играчите на Фридхелм Функел направиха 1:1 като гости на Хофенхайм и то след гол в последните минути на мача. Сутнер, Соботка, Пледъл, Караман и Стьогер са с травми.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Фортуна Дюселдорф 2:1