Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл с категоричното 4:1 в двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Зрителите по трибуните станаха свидетели на истинско голово зрелище, след като гостите поведоха в резултата, благодарение на Матю Лонгстаф (17'). За 19-годишния халф това е втори гол във Висшата лига, а първият отново бе срещу манчестърци, след като през октомври той донесе победата на своя тим в ответната среща. Последваха три последователни попадения за "червените дяволи", които бяха дело на Антони Марсиал (24'), Мейсън Грийнууд (37') и Маркъс Рашфорд (41'). През втората част френският нападател се разписа за втори път в 51-ата минута и оформи крайния резултат. 

Така Юнайтед се изкачи до 7-ото място в класирането на първенството с актив от 28 точки, с 2 по-малко от шестия Шефийлд и една повече от Уулвърхемптън, който по-късно тази вечер гостува на Манчестър Сити. Нюкасъл пък е 10-ти с 25 пункта.

Юнайтед пое инициативата още след първия съдийски сигнал, но контраатаките на гостите създаваха доста проблеми на "червените дяволи". Именно след такава "свраките" поведоха в резултата в 17-ата минута. Жоелинтон запази топката от Хари Магуайър в наказателното поле и намери Матю Лонгстаф, който я спря и с нисък удар прати кълбото във вратата.

Това не стресна домакините и в 24-ата минута се стигна до изравнително попадение. Андреас Перейра подаде към Антони Марсиал в наказателното поле, който прати топката в долния ляв ъгъл - 1:1.

В 37-ата минута обратът бе налице. Играчите на Юнайтед се възползваха от грешка в защитата на Нюкасъл и топката стигна до Мейсън Грийнууд, който шутира на около метър от границата на наказателното поле. Последва коварен рикошет в крака на Федерико Фернандес, който матира вратаря Мартин Дубравка.

В 41-ата минута Аарън Уан-Бисака напредна отдясно и центрира по посока пеналтерията. Там Маркъс Рашфорд се извиси над всички и насочи кълбото към десния ъгъл на Дубравка - 3:1. При този резултат приключи и първото полувреме.

През втората част играчите на Юнайтед продължиха наказателната си акция. В 51-ата минута катастрофална грешка в защитата на "свраките" подари възможността на Марсиал да прехвърли Дубравка по елегантен начин за 4:1.

В 61-ата отново французинът създаде проблеми на гостите. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле и стреля. Кълбото преодоля вратаря Дубравка, но се върна от дясната греда.

В следващите минути темото на игра чувствително падна, като домакините владееха повече топката в режим на изчакване противниковата защите да допусне нова грешка.

В 79-ата минута Хари Магуайър пробва късмета си с мощен изстрел от далечно разстояние. Топката летеше безпощадно към горния ляв ъгъл, но Мартин Дубравка се справи безпроблемно.

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 4:1

Голмайстори: Матю Лонгстаф (17'), Антони Марсиал (24', 51'), Мейсън Грийнууд (37') и Маркъс Рашфорд (41')

Юнайтед: Де Хея, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Перейра, МакТоминей (Погба 46'), Фред, Грийнууд, Марсиал (Мата 68'), Рашфорд (Лингард 64')
Мениджър: Оле Гунар Солскяер 

Нюкасъл: Дубравка, Шер (Крафт 88'), Фернандес, Лежюн, М. Лонгстаф, Ш. Лонгстаф, Алмирон (Йедлин 63'), Манкийо, Вилемс, Гейл (Атсу 59'), Жоелинтон
Мениджър: Стив Брус

Манчестър, стадион "Олд Трафорд"
Съдия: Кевин Френд
Жълти картони: МакТоминей, Перейра, Лингард (Юнайтед); Шер, Йедлин (Нюкасъл)