Барселона победи с 2:1 Ибиса се класира за 1/8-финалите за Купата на краля, в среща, която се игра на изкуствения терен на стадион "Кан Мисес".

Футболистите на треньора Кике Сетиен допуснаха гол още в началото на двубоя, който бе дело на Хавиер Перес Матео (9'). Каталунците стигнаха до изравнително попадение, благодарение на Антоан Гризман (72'), а в добавеното време на срещата французинът (90+4') донесе победата за Барса.

Двубоят започна добре за госите, които поеха инициативата, въпреки че Кике Сетиен бе дал почивка на лидерите на каталунския гранд Лионел Меси, Жерард Пике, Серхио Бускетс и Жорди Алба. 

Напук на логиката обаче домакините поведоха в резултата в 9-ата минута. Хавиер Перес Матео изпревари Рикард Пуч и успя да преодолее вратаря на Барса Нето, който нямаше какво да направи.

В следващите минути гостите отново напомниха за времената на Пеп Гуардиола начело на каталунците, запазвайки притежанието на топката и разменяйки пасове по конец от играч на играч. Това обаче не даваше желания резултат и те така и не успяваха да стигнат до вратата на Херман Пареньо.

При една от малкото си атаки домакините нацелиха греда. Раи Нашименто Оливейра се оказа непокрит в наказателното поле и отправи диагонален изстрел по земя. Топката мина покрай Нето, но се удари в левия страничен стълб. Кълбото попадна в краката на Анхел Родадо, който също шутира, но стражът на Барселона изби. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част домакините се възползваха от смущението в играта на Барса и на няколко пъти бяха напът да накажат каталунците за втори път в срещата на стадион "Кан Мисес".

В 62-ата минута Антоан Гризман изведе по прекрасен начин детето-чудо Ансу Фати в наказателното поле. 17-годишният талант успя да отправи изстрел, но той се оказа прекалено слаб.

В 68-ата минута Иван Ракитич пробва късмета си и нанесе точен удар от далечно разстояние. Топката обаче не затрудни особено вратаря Херман, който се намеси сигурно.

В 72-ата минута каталунците изравниха. Френки де Йонг изведе по прекрасен начин Гризман, който с едно докосване от границата на пеналтерията прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

 В добавеното време на срещата Гризман донесе победата за Барса. Французинът проби отляво на наказателното поле и успя да преодолее Херман с техничен удар, пращайки топката в близост до дясната греда

Ибиса - Барселона 1:2

Голмайстори: Хавиер Перес Матео (9'), Антоан Гризман (72', 90+4),

Ибиса: Херман, Лопес, Гонсало, Мариано, Грима, Перес, Нунес, Лара (Сибо 77'), Кабайе (87'), Родадо (Мендоса 73'), Раи
Треньор: Пабло Алфаро

Барселона: Нето, Семедо, Лангле, Жуниор, Роберто, Ракитич (Видал 81'), Де Йонг, Пуч (Артур 71'), Фати, Гризман, Перес (Алба 59')
Треньор: Кике Сетиен

Ибиса, стадион "Кан Мисес"
Съдия: Пабло Гонсалес Фуертес
Жълти картони: Лопес, Мендоса, Сибо, Нунес (Ибиса); Фати (Барса)