Реал Мадрид успя да победи Осасуна с 4:1 в двубой от 23-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ел Садар".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан очевидно бяха подценили срещата, което позволи на домакините да поведат в резултата още в началото на мача, благодарение на Унай Гарсия (14'). Гостите обаче намериха играта си изравниха, след като Иско (33') Успя да се разпише, а малко след това Серхио Рамос (39') доведе до обрата. Попадението е под номер 90 за защитника с екипа на "белия балет". В последните минути на мача влезлите като резерваи Лукас (84') и Лука Йович (90+2') също бяха точни за гостите.

Така Реал се откъсна на върха в класирането с актив от 52 точки, с 6 повече от кръвния враг Барселона, който по-късно тази вечер ще се изправи срещу Реал Бетис. Осасуна пък се намира на 12-ото място с 28 пункта.

Двубоят започна добре за домакиние, които станаха автори на първото интересно положение в срещата. Това се случи в 5-ата минута, когато Рубен Гарсия получи топката около границата на наказателното поле и шутира, но Тибо Куртоа бе заел добра позиция и спаси.

В 14-ата минута Унай Гарсия успя да се разпише. Футболистът засече центриране от ъглов удар на Рубен Гарсия и с плонж около точката на дузпата насочи топката неспасяемо към вратата - 1:0.

В 17-ата минута "белия балет" бе много близо до изравнителното попадение. Карим Бензема се откъсна и излезе очи в очи с вратаря Серхио Ерера. Французинът го преодоля, но много си затвори ъгъла. Като за капак на всички нападателят отправи прекалено слаб шут по диагонала, който бе париран от притеклите се на помощ защитници.

Постепенно гостите намериха играта си и започнаха да застрашават вратата на Ерера. Логичното се случи в 33-ата минута, когато Лука Модрич центрира дълбоко в наказателното поле. Там необезпокояван Иско засече подаването по зрелищен начин от воле, опъвайки мрежата за 1:1.

Само шест минути по-късно обратът бе налице. След центриране от ъглов удар Каземиро насочи топката към Серхио Рамос, който от непосредствена близост с глава прати топката във вратата. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Домакините отново бяха по-дейни при подновяването на играта и в 54-ата минута Рубен Гарсия сам създаде сериозна опасност. Футболистът нахлу на скорост в наказателното поле и отправи изстрел. Топката обаче профуча на сантиметри от лявата греда на Куртоа.

В 73-ата минута Рубен Гарсия се опказа непокрит в пеналтерията. Футболистът отправи плътен шут, който обаче бе пресечен от Рафаел Варан, който бе застанал на правилното място в правилното време.

В 84-ата минута Карим Бензема напредна опасно и изведе влезлият като резерва Лукас на стрелкова позиция. Бързоногият нападател шутира мощно по диагонала за 1:3.

В добавеното време на срещата друга резерва на Реал - Лука Йович също намери време да се разпише, след като засече с прекрасно воле центриране отляво.

Осасуна - Реал Мадрид 1:4

Голмайстор: Унай Гарсия (14'), Иско (33'), Серхио Рамос (39'), Лукас (84'), Лука Йович (90+2')

Осасуна: Ерера, Видал, Д. Гарсия, У. Гарсия, Еступинан, Монкайола (Мерида 10'), Брашанац, Торес (Ровира 77'), Перес, Мануел (Енрик 61'), Р. Гарсия
Треньор: Хагоба Арасате

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Валверде, Модрич, Иско (Винисиус 82'), Бейл (Лукас 71'), Бензема (Йович 88')
Треньор: Зинедин Зидан

Памплона, стадион "Ел Садар"
Съдия: Хесус Хил Мансано
Жълти картони: Видал, Д. Гарсия (Осасуна); Карвахал, Рамос (Реал)