Манчестър Юнайтед победи Уотфорд с класическото 3:0, в двубой от 27-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд". 

Футболистите на мениджъра Оле Гунар Солскяер трудно стигаха до голови положения пред противниковата врата, но в крайна сметка съумяха да поведат, след като Бруно Фернандеш (42') бе точен от дузпа. През втората част португалецът асистира на Антони Марсиал (58') и бе в основата на гола на Мейсън Грийнууд (75'), който оформи класиката. Това е втора поредна победа за "червените дяволи" в първенството, което не се е случвало от декември миналата година насам.

Така Юнайтед вече се намира на 5-ото място в класирането с 44 точки, с 3 по-малко от четвъртия Челси и 1 повече от шестия Тотнъм. Уотфорд пък е на предпоследното 19-о място с 24 пункта.

Двубоят започна добре за гостите, които на няколко пъти се възползваха от няколко глупави грешки от страна на "червените дяволи" в близост до наказателното си поле. Един от тях бе в четвъртата минута, когато Неманя Матич и Хари Магуайър се сблъскаха на няколко метра пред Давид Де Хеа, топката се озова в Трой Дийни, но нападателят се забави и Люк Шоу се намеси геройски и блокира удара му.

В 13-ата минута госите пропуснаха добра възможност да поведат. Мощна контраатака завърши с нахлуване на Абдулай Дукуре в наказателното поле. Той преодоля Де Хеа, но стреля от много малък ъгъл и топката не намери рамките на вратата.

Постепенно Юнайтед започна да намира играта си, но трудно стигаше до наказателното поле на добре подредената защита на гостите. В 37-ата минута Даниел Джеймс демонстрира чудесна техника и стигна до ръба на наказателното поле. Футболистът дръпна спусъка, но топката премина покрай от дясната греда.

В 40-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Бен Фостър повали на земята Бруно Фернандеш. Съдията Мартин Аткинсън не се поколеба и посочи бялата точка. Именно Фернандеш се нагърби с отговорността и не сгреши - 1:0. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част вдигнаха темпото и започнаха по-често да поглеждат към вратата на ДЕ Хеа. В 53-ата минута Трой Дийни се оказа на правилното място в правилното време след сериозно разбъркване в наказателното поле. Футболистът прати топката във вратата, но голът му не бе зачетен, тъй като преди това бе фиксирана игра с ръка на Крейг Доусън.

В 58-ата минута Юнайтед удвои преднината си. Антони Марсиал бе изведен от Фернандеш дълбоко в наказателното поле. Французинът се справи със защитата на гостите и накрая успя елегантно да прехвърли Фостър, пращайки топката във вратата за 2:0.

В 65-ата минута Мейсън Грийнууд нахлу опасно в пеналтерията и отправи плътен диагонален изстрел по земя. Топката обаче беше умело избита от Бен Фостър, който спаси отбора си от трето попадение.

В 75-ата минута Гринууд направи резултата класически. Младокът предприе опасна контраатака и напредна бързо. Футболистът размени двойно подаване с Фернандеш и с премерен изстрел от линията на пеналтерията опъна мрежата на Фостър.

Три минути по-късно Жерар Деулофеу получи хитро подаване в наказателното поле и отправи мощна тупалка, в резултат на която топката разтресе напречната греда на Де Хеа.

В 85-ата минута влезлият като резерва Одион Игхало се провря през защитата на гостите, преодоля Фостър, но си затвори прекалено много ъгъла. Все пак футболистът успя да насочи добре топката и защитникът Крейг Доусън бе принуден да ползва тялото си като щит, отклонявайки топката в гредата.

Манчестър Юнайтед - Уотфорд 3:0

Голмайстори: Бруно Фернандеш (42'д.), Антони Марсиал (58'), Мейсън Грийнууд (75')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Матич, Фред (МакТоминей 79'), Фернандеш, Джеймс, Грийнууд (Тахит Чонг 80'), Марсиал (Игхало 80')
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Уотфорд: Фостър, Масина, Каткарт, Кабаселе, Доусън, Хюз, Капу, Дукуре (Клевърли 80'), Деулофеу, Перейра (Сар 69'), Дийни (Уелбек 77')
Мениджър: Найджъл Пиърсън

Манчестър, стадион "Олд Трафорд"
Съдия: Мартин Аткинсън
Жълти картони: Каткарт (Уотфорд)