Челси победи Уотфорд с класическото 3:0 в двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Стамфорд Бридж".

Футболистите на мениджъра Франк Лампард успяха да дръпнат в резултата през първото полувреме след голове на Оливие Жиру (28') и Вилиан (43'д.). През втората част "сините" от Лондон тотално контролираха случващото се на терена и не позволиха да се стигне до изненада, а в края на мача Рос Баркли (90+2') оформи крайния резултат. 

Така Челси си върна четвъртото място в класирането, което бе загубил за кратко от Манчестър Юнайтед, с актив от 57 точки, с 1 по-малко от третия Лестър и 2 повече от "червените дяволи". Уотфорд пък е 17-и с 28 пункта.

Двата отбора започнаха равностойно срещата и трудно достигаха до съперниковата врата. Първото интересно положение бе записано в 19-ата минута, когато Оливие Жиру получи добро подаване в наказателното поле. Французинът не се поколеба и шутира, но Бен Фостар демонстрира класа и спаси.

В 28-ата минута домакините поведоха в резултата. Рос Баркли изведе по прекрасен начин Жиру, който отправи диагонелен изстрел по земя без подготовка пращайки топката във вратата за 1:0.

Попадението до някаква степен успокои "сините" от Лондон и те започнаха да владеят малко повече топката в средата на терена, разменяйки къси пасове помежду си.

В 42-рата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Етиен Капу повали на земята Кристиан Пулишич. Съдията Кевин Френд не се поколеба и посочи бялата точка. Вилиан се нагърби с отговорността и не сгреши - 2:0. При този резултат завърши и първото полувреме

През втората част играчите на Челси поеха контрола на топката, стигайки до респектиращо процентно притежание на топката 79:21 и по всичко личеше, че няма да допуснат изненада в срещата.

В 59-ата минута вездесъщият тази вечер Жиру получи кълбото от нахлуващият в наказателното поле Вилиан. Французинът се опита да мушне топката покрай Бен Фостър, но стражът показа рефлекс и изби в корнер.

В 68-ата минута Вилиан отправи мощна тупалка от ръба на наказателното поле. Топката се запъти към дясната страна на вратата, но Бен Фостър се намеси блестящо и изби кълбото.

В 81-вата минута Дани Уелбек бе изведен опасно в пеналтерията. Дори без да погледне, той отправи удар към долния десен ъгъл, но Кепа Арисабалага блесна с отлично спасяване.

В края на срещата Уелбек проби отляво и подаде към Уил Хюз, който се намираше в опасна близост. Футболистът отправи изтрел от трудна позиция и прати топката на сантиметри от дясната греда.

В добавеното време на мача Рос Баркли направи класически. Халфът получи хубаво подаване от Сесар Аспиликуета леко встрани от точката на дузпата и с прецизен удар остави Фостър Безпомощен.

Челси - Уотфорд 3:0

Голмайстори: Оливие Жиру (28'), Вилиан (43'), Рос Баркли (90+2')

Челси: Арисабалага, Джеймс, Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Канте (Гилмор 78'), Баркли, Маунт (Хъдсън-Одой 76'), Вилиан (Лофтъс-Чийк 76'), Пулишич, Жиру (Ейбрахам 76')
Мениджър: Франк Лампард

Уотфорд: Фостър, Мариапа, Кабаселе, Доусън, Фемения (Мазина 64'), Чалоба, Капу (Уелбек 58'), Сар (Перейра 88'), Дукуре, Хюз, Дийни (Клевърли 64')
Мениджър: Найджъл Пиърсън

Лондон, стадион "Стамфорд Бридж"
Съдия: Кевин Френд
Жълти картони: Капу, Мариапа (Уотфорд)