На този ден преди една година почина легендарният българския защитник Трифон Иванов. Железният Трифон ни напусна на 50 годишна възраст. В последните години Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели сърцата на хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите футболисти на своя пост - Футболист номер 1 на България за 1996 г., 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с "Рапид" (Виена).

С националния отбор има 77 мача и 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Незабравим ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.

"Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Оснаваш завинаги в нашите сърца, Трифоне!", се казва в официалния сайт на БФС.