Националният отбор може да има нов стадион, който ще е на стойност 100 милиона лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с волейболистите във Варна.

"Догодина може да направим нов стадион, изцяло футболен. Възможно е да извадим 100 милиона за едно кокетно съоръжение, стига да има за какво. Сега националите играят добре и сърцато, дано завършат първи в групата и да се класират. Много ми се иска. Ако го направят, може да им направим кокетен стадион. Нали видяхте, че избушиха и откраднаха "Васил Левски". Нали щяха да правят козирка и още много неща? Нито козирка, нито зали направиха. Обраха го, откраднаха го", заяви премиерът.

Припомняме, че идеята за нов национален стадион се лансира от доста време. Нееднократно се е коментирало, че мястото му трябва да бъде в покрайнините на София. Един от възможните варианти е между крайните столични квартали Люлин и Обеля, докъдето стига метрото.

Повечето големи стадиони в Европа се намират далеч от центъра и туристическите зони. "Васил Левски" пък е разположен на пъпа на най-големия ни град и при големи мероприятия, се създават трудности с предвижването на гражданите. Освен това около него няма къде да се изгради голям паркинг. Това е основен критерий на УЕФА за по-висок ранг.