Напълно реално е до две години националният отбор да има нов стадион. Това заяви спортният министър Красен Кралев по повод вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов. Кралев обаче подчерта, че за целта има едно голямо условие – България да продължи с добрите си резултати.

"Там, където има успехи веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура. Казаното от премиера Бойко Борисов е една добра новина, която показва, че държавата е адекватна. 28 години държавата не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за изграждането на тревна настилка, на трибуни, на осветление", коментира Кралев в "Здравей България".

"Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. Те сами направиха много. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят".

"Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. Това е възможно, след като премиерът пое ангажимент. Може много бързо да бъде построен със стегната организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак има едно условие – националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен. Тогава тази стъпка ще бъде направена", каза още министър Кралев.

"Основната цел на домакинствата на големи първенства, освен популяризирането на България, е това да дадем възможност на децата да се докоснат до работата на най-талантливите спортисти. Общините са отговорни за развитието на масовия спорт. Но битката с обездвижването на децата се води съвместно с учителите и родителите. Едва 30% от децата у нас спортуват, и то не всеки ден", добави Кралев.