Футболистите от кипърския национален отбор изразиха съжаление за пропуснатото в мача срещу България от Лигата на нациите снощи в София.

Островитяните играха солидно през първото полувреме и се оттеглиха с аванс от 1:0 на почивката. В началото на втората част Пиерос Сотириу стреля над гредата от чиста позиция, останал сам срещу вратаря Пламен Илиев, а в последствие българите стигнаха до обрат с попадения на Кирил Десподов и Тодор Неделев за крайното 2:1.

"Този резултат оставя горчив вкус. Можеше да вземем трите точки. Играхме много добре през първото полувреме и не дадохме почти никакви шансове на българите. В същото време се възползвахме от една ситуация и стигнахме до гол. След почивката имахме възможност да удвоим преднината си, но не успяхме. Българите ни притиснаха и ни вкараха два гола и загубихме".

"Знаехме, че те ще се опитат да ни пресират в първите 15-20 минути през второто полувреме. За съжаление не успяхме да се справим и да държим съперника по-далеч от нашата врата. Като цяло мисля, че играхме добре, но за нещастие всички усилия, които вложихме, не достигнаха", заяви Андреас Авраам.

Григорис Кастанос, който вкара първия си гол с националния отбор, смята, че на Кипър е липсвала увереност в решителните моменти. "Радвам се, че се разписах за първи път с националната фланелка. Надявам се това да е само началото. Малко съм тъжен заради резултата, защото смятам, че направихме страхотно първо полувреме. Показахме качествата си. След почивката се подценихме. така да се каже, върнахме се прекалено назад и допуснахме България да ни затвори в нашата половина. В началото на второто полувреме дойде шансът на Пиерос. Не знам какво стана след това. Нещо се обърка. Сякаш загубихме увереност. Вкараха ни гол, а скоро след това и втори. Ще трябва да анализираме мача, да видим грешките си и да се опитаме да ги избегнем занапред. Всяка загуба оставя горчив вкус. Но смятам, че с отбора, които имаме, можем да постигнем много. Просто трябва да коригираме неточностите и да бъдем малко по-уверени, да вярваме, че можем да постигнем повече", заяви Кастанос, който е собственост на италианския футболен гранд Ювентус.

Вратарят Константинос Панаги пък призна за известна паника в защитата на Кипър след изравнителния гол на Десподов. "Дадохме всичко от себе си. Изпълнихме указанията на треньора, следвахме плана си за мача, но в края си тръгваме с празни ръце. Не мога да кажа, че пресата на българите беше причината за паниката в нашата защита в една част от второто полувреме. Очаквахме, че домакините ще ни натиснат, след като ние поведохме. След изравнителния гол искахме да задържаме топката, но не се получи. Тъжни сме, че не взехме нещо от този мач. Не знам дали пропускът на Пиерос беше решаващ. Той направи добър мач. Може би в ситуацията нямаше късмет, но това може да се случи на всеки", коментира Панаги.