Националният селекционер на България Петър Хубчев говори пред медиите при завръщането на отбора от Норвегия. Вчера в четвъртата си среща от турнира Лига на Нациите нашите паднаха 0:1 и заедно със скандинавците имат по 9 точки два кръга преди края.

"Не сме се поддали на психо-атаката на треньора на домакините, други са причините за загубата. Бяхме доста изморени, тежки, не отговорихме на физическото превъзходство на Норвегия. А другото е част от играта, всеки си избира как да влияе на своите и на противниковите футболисти. Иначе в лагера се опитахме да не ги коментираме тези неща, обясни Хубчев.

"Постарах се да изслушам изказванията на момчетата след мача, те също говорят за напрежение в началото. И това вече явно се превръща в традиция. Второто се отпускаме и играем. Но умората изигра голяма роля. Много мощен отбор бяха Норвегия, признаваме го. Не сме направили още детайли анализи, така че ще ви моля да не ме карате да го правя и сега това.

"Винаги сме говорили в щаба, в отбора, че ако искаме да имаме успех, трябва да отговорим на противника с неговата най-сибна страна. А именно в този случай да сме агресивни, да влизаме в единоборства. Вече две години съм тука. Трябва да се свиква да се играе с по-голямо напрежение. Това е истината и трябва да го осъзнаем.

Хубчев беше попитан дали играчите вече имат манталитет на победители, след като навъртяха три поредни победи в новия турнир на УЕФА. "Познавам футболистите, както и характерите им, навиците им. Но познавам и възможностите им. Манталитет на победител се придобива с победи. А три победи няма как да изградят такъв манталитет.

Селекционерът заяви, че според него схемата на игра, която е избрал, няма значение за представянето на отбора. "Схемата на игра не е съвсем нова. Много от тях играят с такава схема в отборите си. Не обръщайте внимание върху схемата, по-важни фактори има във футбола. Шансовете за първото място в групата остават такива, каквито бяха и преди мача. Всичко си зависи изцяло от нас.