Вратарят Пламен Илиев бе освободен от лагера на мъжкия национален отбор преди гостуването на Кипър и домакинството на Словения, съобщиха от БФС.

Въпреки огромните усилия на медицинския щаб, футболистът все още не е напълно възстановен от контузията, която получи на мача с Норвегия в Осло, поради което и бе взето решението да не се рискува с евентуалното му участие в следващите срещи.

За последните мачове от груповата фаза на Лигата на нациите селекционерът Петър Хубчев ще разчита на останалите си трима вратари - Георги Петков, Димитър Евтимов и Благой Макенджиев, който бе повикан на лагера снощи.

Очаква се титуляр да бъде стражът на Славия, с което ще се превърне в най-възрастният ни национал в цялата история на родния футбол. За последно Петков пази за "лъвовете" на 17 октомври 2008 г. в контрола със Сърбия, загубена с 1:6.

Иначе България гостува на Кипър в петък и е домакин на Словения в понеделник. Възпитаниците на Хубчев гонят задължителни победи, за да се класират за 1/2-финалната фаза на Лигата на нациите.