Селекционерът на България Петър Хубчев изрази съжаление, че няма да може да използва Пламен Илиев и Кирил Десподов за предстоящите мачове от Лигата на нациите с Кипър и Словения.

Вратарят и нападателят отпаднаха от сметките му заради контузии. "Разчитаме на колектива. Това, че някои отсъстват от групата заради контузии, дава възможност на другите да играят и да се представят добре. Може би отсъстващите са най-добрите в момента в България с качествата, които имат. Но другите също притежават такива", заяви по темата Хубчев.

България гони задължителни победи при утрешното гостуване на Кипър и в понеделник, когато приемаме словенците. И при 6 точки от двата мача обаче класирането ни напред няма да е сигурно. В момента делим 1-то място в групата с Норвегия. В преките двубои двата отбора си размениха по една победа с по 1:0, но скандинавците имат по-добра голова разлика.

"Радвам се, че отново работата ни тези дни беше доста концентрирана и сериозна. Смея да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор на България до момента", добави Хубчев относно шансовете ни да отидем на 1/2-финал в нашата дивизия.