Вратарят на националите Георги Петков заяви след мача с Кипър, завършил 1:1 в Никозия, че това е най-сплотеният тим на "лъвовете" за последните 10 години.

Както е известно, Петков започна като титуляр за България и влезе в историята на европейския футбол. На 42 години, 8 месеца и 2 дни той стана най-възрастният футболист, играл за "трикольорите", както и най-възрастният вратар от Стария континент с официален мач за националния отбор на своята страна.

 

"Оставете тоя рекорд. Погледнете България как играе. Не може никой да каже една дума за това как играхме днес. Не влезнаха положенията, но какво да правим. Не съм виждал от 10-11 години такъв колектив и такова себераздаване. Казвам го съвсем сериозно."

"Трябва да се спре да се говори, че Гошо Петков бави. Видяхме на национално ниво колко много се бавеше", добави Петков с усмивка, визирайки играта на вратаря на Кипър.

"Чувството е приятно, отново да защитаваш цветовете на националния отбор. Да бъда повикан на 42 години ме прави щастлив."

"Винаги има шансове, но да минат тези два дена, предпазихме се от наказания. Задачата ни е да побеждаваме. Понякога се получава, понякога – не."