Нападателят Андраж Шпорар и вратарят Алияж Ивачич отпаднаха вчера от състава на Словения за гостуването на България от последния мач в група 3 на Лига С на турнира Лига на Нациите. Но днес преди заминаването за София селекционерът Игор Бенедейчич беше изненадан с още една лоша новина.

Той трябваше да се откаже и от младия полузащитник Домен Чърнигой, който иначе играе за швейцарския Лугано. Чърнигой е на 23 години, но няма да може да запише 8-ия си мач за Словения заради контузия в коляното, която е получил на мача с Норвегия.

Бенедейчич, който пое отбора след лошия старт на турнира, реагира някак и викна в тима за пътуването за България вратарят Грега Сорчан от местния Горица. Опитният Йосип Иличич, който играе за Аталанта, се връща в състава след изтърпяно наказание заради получен червен картон.

Въпреки че след последния си мач в турнира Лига на нациите, Словения вече не може да се отърве от последното място в групата си, капитанът Бенямин Вербич смята, че мотивацията за мача в понеделник в София не трябва да се поставя под въпрос. Защото Словения иска да постигне най-малко една победа в това състезание.

"Надявам се, че връщането на Иличич в състава ще ни помогне да държим повече топката и така да контролираме събитията в средата на терена, каза пък 19-годишният Яка Бийол, който е играч на ЦСКА (Москва) и през тази година е записал 11 мача за руския гранд.

В мача с Норвегия гостите постоянно оказваха натиск върху нашата защита и за нашия отбор беше трудно да издържи. Именно това ни липсваше в тази среща- да държим топката и да успокоим ситуацията. Сега се надявам, че ще бъде по-добре и по-спокойно за нашата отбрана, казва Бийол.

Авторът на три гола за Словения в турнира Бенямин Вербич смята, че в София тимът трябва да изчака своя момент. "Норвежците ни умориха с диагонали по цялия терен, тичахме наистина много и това направо ни изтощи. След това трябваше автоматично да се дръпнем назад. Центриранията ни бяха много опасни за тяхната защита, но на съжаление не ни стигнаха за нещо повече от точка, смята Вербич.