Тази седмица имахме големи проблеми с контузени, като в един момент тяхната бройка достигна до седем души. Последният беше Алиаж Струна, когото бяхме принудени да го пуснем да играе. Но ние трябва да сме доволни от равенството в София, защото българите са добър отбор", заяви селекционерът на Словения Игор Бенедейчич по повод равенството 1:1 срещу България в последния мач от турнира Лига на Нациите.

"Нашите момчета дадоха всичко от себе си. В края на второто полувреме заиграхме по-твърдо и бяхме възнаградени с точка, което означава доверие за отбора и отговор на въпроса дали сме работили правилно. Въпреки че накрая и българите имаха шанс да спечелят, а Вид Белец ни спаси, мисля резултатът е справедлив", заяви Бенедейчич.

Под негово ръководство словенците спечелиха две точки в два мача, което не промени картината за тима. При предишния треньор Томаж Кавчич отборът взе едно равенство с Кипър и инкасира три поражения. "Искам да потвърдя, че това беше моят последен мач като селекционер на Словения. Но отборът и всички ние трябва да продължим да работим за бъдещето на словенския футбол. Президентът на федерацията ще реши кой да бъде новият национален треньор. Мисля, че няма човек, който да откаже едно такова предложение. Защото е голяма чест да водиш страната си. Но новият треньор ще си построи сам концепцията за играта на отбора. Всички очаквахме нещо повече от турнира Лига на Нациите, но или не улучихме формулата, или не преценихме силите си. В крайна сметка е един добър урок, завърши Бенедейчич, който е наставник на юношите до 17 години на страната и ще се върне на поста си.