Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е на мнения, че България и Чехия ще са основни съперници са класиране на Евро 2020. 

В нашата за група са още фаворитът Англия, Черна гора и Косово. Цикълът започва в петък, когато в София гостуват "Храбрите соколи", а в петък играем в Прищина. 

"В европейския футбол с малки изключения, всички отбори са с изравнени сили. Дано се поздравим в петък с една добра победа. В квалификациите задължително се мисли мач за мач. Минаха онези времена, в които бяхме с високо вдигнати чела и самочувствие. Нека да се концентрираме върху сегашното състояние. За 20 години много неща се промениха. Много динамично се развиха нещата", коментира Йордан Лечков пред "Дарик радио".

"Както и друг път съм казвал в избора на треньорското ръководство на футболисти не се месим. Младите футболисти трябва да играят редовно в клубовете. Няма нищо срамно, че са в България, напротив. Даже от една страна е по-добре. Те трябва да работят върху себе си. Ако човек не иска сам да постигне нещо, насила хубост не става. Това е клубна политика и желание на футболистите. Трябва да се съобразяваме с изискванията и жаленията на клубовете", добави Лечков.

"Имам такъв стандартен лаф: "Играеш с големите, биеш големите и ставаш голям". Пожелавам го на момчетата. Не трябва да се плашат. Мисля, че Англия не е в тройката – Франция, Испания, Холандия и т.н. Всичко е възможно. Големият фаворит определено е Англия, а с Чехия би трябвало да се преборим за второто място в нашата група. Тези резултати, които напоследък момчетата постигнаха са една добра основа, за да се надгражда", добави Лечков.