Полузащитникът Владимир Йовович очаква България да играе агресивно и нападателно в домакинството на Черна гора на старта на европейските футболни квалификации в София в петък. Йовович, обаче, вярва, че черногорците могат да стигнат до победата на стадион "Васил Левски", ако изпълнят указанията на селекционера Любиша Тумбакович.

"Българският национален отбор показа качествата си по време на Лигата на нациите. Съперникът няма големи имена и звезди в състава си, както беше в миналото, но може да играе добър футбол. Това, че са домакини със сигурност означава, че те ще са пределно мотивирани и очаквам да играят по-агресивно и нападателно", каза Йовович, който играе за чешкия Яблонец. 

"Нашата най-голяма сила е, че се познаваме отлично и имаме много мачове заедно. В състава има позитивна енергия, дишаме като един. Играем добре и в двете фази. Ако трябва да се защитаваме, можем да го направим много добре, както и ако имаме възможност да атакуваме. За съжаление кадровите проблеми отново ни застигнаха, но вече сме свикнали".

"Мислим само за първия ни мач срещу България. Най-важното в него е всеки един от нас да изпълни указанията на старши треньора Любиша Тумбакович. Ако го направим, вярвам, че ще постигнем положителен резултат. Черна гора ще се стреми към победа във всеки мач от квалификациите, така че това означава, че положителен резултат за мен е победата", каза още той.

Звездата на черногорците Стеван Йоветич почти сигурно няма да играе в София, тъй като не е готов след контузия на коляното. Друг от лидерите на тима Стефан Савич от Атлетико Мадрид тренира с отбора след травма на бедрото, но шансовете да излезе срещу България не са големи.