Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев очаква пределна мотивация от Косово в утрешната европейска квалификация в Прищина.

"Очаквам срещу нас изключително мотивиран противник. Играят като добър колектив, много добре групирани, добри футболисти. Гледахме подробно мача на Косово срещу Дания, но не искам да коментирам в детайли.

И в Лигата на нациите играхме мачове през три дни и във втория мач не винаги се получаваха нещата чисто физически", каза Хубчев на пресконференцията преди мача.

Той разясни, че няма нищо специално в решението националите да проведат тренировката преди мача на базата в Бояна вместо на стадиона в Прищина.

"Това, че не направихме официална тренировка на стадиона не е нещо необичайно. Нашата база предлага добри условия и предпочетохме да тренираме там. Не е нещо специално свързано точно с този мач", каза Хубчев.

"Англия е фаворит в групата, останалите отбори имат равни шансове", добави още Хубчев..

Вратарят на националния отбор Николай Михайлов е наясно със съперника.

"Запознати сме с отбора на Косово. Не искам да отличавам определени играчи, но играят бързо, пресират. Знаем как да се противопоставим. Момчетата са играли не един и два такива мача. Важно е да изпълним тактическите указания и да се раздадем на максимум, другото няма значение", каза Михайлов.