Членът на изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов замина с националния отбор за Прищина, където утре България излиза за своя втори мач от Европейските квалификации в група А. Според него силата на защитата ще бъде основна, за да се надяваме на успехи.

"За да спечелим, трябва да не ни вкарат гол и да подобрим играта си в някои аспекти. Гледах един мач на отбора на Косово и определено това е състав с качества. И ще ни бъде доста тежко", заяви Емил Костадинов. Той пристигна на летище София заедно със заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов.

"Трябва да владеем повече топката, ако искаме да се противопоставим добре. И играчите да надхвърлят възможностите си. За съжаление, имаме контузени играчи като Пламен Илиев, Чочев и Десподов. Отсъствието на Десподов не мисля, че ще се отрази, защото той е играл само 2-3 мача като титуляр. По-сериозна е липсата на Чочев, който е опитен футболист. Но има хора, които могат да ги заменят. Мисля, че отборът трябва да играе като отбор."

Героят от Парк де Пренс 1993 година обаче за разлика от националния селекционер Петър Хубчев, не е доволен от равенството в първия мач.

"Не съм доволен от това 1:1. Ако искаш да се класираш за Европейското първенство, у дома трябва да биеш всички и да се опитваш да вземеш точки като гост. Да, ще ни бъде трудно в косовската столица, това е ясно, но във футбола е така. би трябвало да няма напрежение върху футболистите, защото никой не ги е притискал с някакви с някакви обезателни цели", завърши членът на изпълкома.