Голяма агитка с български фенове ще подкрепя националния отбор в предстоящата европейска квалификация срещу Чехия на 7 юни, пише "24 часа". Над 600 родни запалянковци ще бъдат на трибуните на 20-хилядния „Дженерали Арена" в Прага.

Поне толкова са заявените предварително билети от българи, като родните запалянковци може да бъдат и доста повече, тъй като живеещите в Чехия и различни близки европейски страни могат да си купуват и пропуски в различните сектори на бившия стадион „Летна".

Така е твърде възможно в петък вечерта, когато от 21,45 часа Красимир Балъков дебютира начело на националния отбор на България с гостуването на Чехия, да се окаже, че близо 1000 от зрителите ще са за гостуващия български отбор.

В сряда следобед националите излитат от аерогара София за Прага. Този път бе преценено да не се пътува сутринта на деня преди мача, което да налага официална тренировка непосредствено след път. Заниманието на българските национали на „Летна" е в четвъртък от 18,30 часа, а 30 мин по-рано Красимир Балъков ще даде задължителната пресконференция на местна земя.

Унгарецът Томаш Богнар ще е главен съдия на мача Чехия - България. Сутринта след двубоя в Прага националите ни тръгват обратно за България, за да се настроят за четвъртата си евроквалификация и последен мач за всички играчи преди лятната почивка - домакинството на Косово на 10 юни.

От предварителната продажба са купени около 5000 билета за квалификацията срещу косоварите на стадион „Васил Левски", която ще е и първи домакински мач за Красимир Балъков като национален селекционер.