Никой не иска да играе контрола с България, пише вестник "Тема спорт". На 14 ноември (четвъртък) нацио­налите почиват, тъй като квалификационната ни група е с 5 отбора. Три дни след то­ва - на 17 ноември (неделя) е домакинството ни на Чехия. БФС все още не е намерил съ­перник за спаринг, като на ня­колко пъти е получавал отка­зи от федерации на другите страни.

Опция номер едно е била Ук­райна, но там двете страни не са се разбрали за мястото на провеждане на мача. Оста­налите свободни европейски страни вече са си намерили противници. Това означава, че евентуален противник на България на 13 или 14 ноември ще е държава извън Европа.

Към такъв са се насочили от футболната ни централа. От там обаче ще трябва да побързат, ако не искат ФИФА да се намеси. Ако до края на октомври не сме успели да си уредим съперник, Световната федерация ще ни назначи служебен. Лошото в случая е, че от ФИФА определят и мяс­тото и с оглед факта, че на 17 ноември сме домакини на Чехия, ще се наложи и пътува­не.

С въвеждането на новия формат на квалификациите от Световната централа се ангажираха и с подсигуряване­то на контроли за свободни­те отбори, които нямат ма­чове за дадена дата.

Реално това ще са послед­ните два мача за трикольорите преди евентуалното учас­тие на баражи през март. Се­лекционерът Красимир Балъков е бил категоричен, че най-добре е да се намери против­ник от Европа, но в крайна сметка най-важното е било да има мач и да се изпробват различни тактически вариан­ти и играчи.