Галерия

България записа най-срамната си загуба. Това 0:6 срещу Англия не е най-страшното, най-страшното е бездушието, което е завладяло ръководство, отбор и фенове.

Както правилно правилно отбеляза Бербатов - англичаните ни превъзхождат и генетично. Но само преди някакви 25 години ст. "Васил Левски" бе непревземаема крепост, прекланяха глави и германците. Тогава генетиката нямаше място.

Ръководството, начело с Боби Михайлов, си повтаря една мантра - ние осигуряваме всичко, футболистите играят. Впечатлението обаче е друго - осигуряват единствено качествен алкохол в кетъринга на националния стадион, а след поредната загуба се тешат с Преслава.

Футболистите играят предимно в чалготеките. На терена ги няма никакви. Никакви ги няма и феновете - не вярват на този отбор, докарват умишлено глоби на БФС. Защото още преди мача с Англия имаше призиви за прояви на расизъм.

Но този път оставяме расизма настрана, за да дадем път на фолклора. Там сме далеч по-силни и изявени.
В социалните мрежи "гъмжи" от предложения не само как да излезем от кризата, но и за смяна на химна ни преди мач. Според мнозина сега е момента "Мила родино" да бъде заменена с "Хубава си, моя горо". Тъй като на терена са 11 дървета, които вселяват в душите ни само скръб и жалост...

Идентично е и заключението: "Сърбия, Албания, Косово - всичко бие наред, само нашите каба гайди свирят "Хубаво си, моя горо" и всяват скръб и жалост".

Футболът бе вплетен и в една от най-актуалните теми в страната ни през последната година - неродената Стратегия за децата. На фона на фалшивите новини как ще бъдат взимани деца и давани за отглеждане в Норвегия, във Facebook бе предложен кратък вариант на стратегията - всички малтретирани деца да бъдат давани на националния отбор по футбол. Той не бие никого.

"Продавам джип и топка, малко употребявана. Ритана е само 6 пъти - на практика, главно е гледана". Тази обява пък набира скорост, а неин подател е Боби М. Може би е пропуснато да се отбележи, че с този джип Боби М. напусна националния стадион, погазвайки всички правила. А телевизията, която го излъчи се прости с акредитацията за мача с Англия. С две думи - пускайте Преслава!

Продължавайки за Боби М., Преслава, танците и футболистите, Боби В. (Боби Ваклинов - б.а.) нареди бързо римите:

"Ишиас" на Преслава прави кръшни чупки в ханша,
а "До синьо ни целуват" гостите отвъд Ламанша...

Ако не знаете, за състоянието на футбола е виновна чалгата. Всъщност тя е виновна за всичко, но разсипа тотално и футбола. Още преди година Тони Стораро предупреждаваше, че ще дойде времето да ни пишат "Отличен 6", но кой да го слуша? Е, англичаните дойдоха, разписаха ни отличната оценка в бележника, нарочиха ни за расисти и си тръгнаха.

Какво е решението? "Боби Михайлов да натовари "лъвчетата" и Балъков на джипа и газ към Биад. Там поне го можете..." - това гласи народната присъда.

Има и мазохисти, които симпатизираха още на полувремето на вратарчето Пацо Тигъра и го призоваха да тегли една сочна, расистка и да се приключва с мача. Пацо, да беше си пуснал фейса в съблекалнята, можеше и да си спестиш унижението. А и на твоите колеги.

Други пък припомниха историята и отправиха въпроса "Расизъм ли е да викаш по англичаните "на колене пред победителите от Дойран"? Ами да отговорят нежните души от английската футболна асоциация, които ще ни изкарат по-големи расисти от Меката на футболния расизъм - Англия.

А и колкото и гола да ни вкарат англичаните - не са по-красиви от нас. И в това няма нищо расистко - генът ни е доста по-здрав, за разлика от футболния. И нямат футболист с косата на Краев.

"По-здрав за Боби Михайлов, Краси Балъков и момчетата от националния отбор по футбол!" Това е събирателното послание от феновете към видяното снощи.

Финалът се поставя от Спиндермаан - НИ100 ПОСКАЙ ПРЕСЛАЖА!

А за да сме в полза, ето го и Изпълкомът на БФС (все още), който се грижи да се разраства футболния фолклор:

БОРИСЛАВ БИСЕРОВ МИХАЙЛОВ - Президент
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ ЯНКОВ - първи вицепрезидент
МИХАИЛ ТОДОРОВ КАСАБОВ - вицепрезидент
АТАНАС ИВАНОВ ФУРНАДЖИЕВ - вицепрезидент
ЕМИЛ ЛЮБЧОВ КОСТАДИНОВ - член
КАМЕН КОСТОВ КОСТАДИНОВ - член
КИРИЛ ПЕТРОВ ДОМУСЧИЕВ - член
СПАС ДИМИТРОВ РУСЕВ - член
ВАЛЕНТИН ПЕНЧЕВ МИХОВ - член
ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ГЕОРГИЕВ - член
ВЕНЦЕСЛАВ ДИМИТРОВ СТЕФАНОВ - член
ПЕТЪР СТЕФАНОВ ВЕЛИЧКОВ - член
РУМЯН ЦВЕТАНОВ ВЪЛКОВ - член
МИХАИЛ НИКОЛАЕВ СТАТЕВ - член
ПАНАЙОТ ВАСИЛЕВ РЕЙЗИ - член

Наздраве!

Материал на Александър Попов, Dnes.bg