Българският футболен съюз ще обсъжда днес евентуално редуциране на заплатата на селекционера на България Георги Дерменджиев, както и на останалите треньори на юношеските и младежките национални формации. Това разкри първият вицепрезидент и отговорник за националните отбори Емил Костадинов, пише "Труд"

"Да, това планираме да коментираме утре (б.р. - днес) на работна среща - обясни Костадинов. - Примери за това има в световен мащаб, но с тази уговорка, че у нас заплатите са много по-различни. Процентно обаче не искам да говоря. Ще излезем с официално решение". Костадинов също призна, че е очаквал баража с Унгария за Евро 2021 да бъде отложен повторно, след като УЕФА веднъж вече го пренасрочи за 4 юни.

"Предвид създалата се ситуация, да очаквах го - коментира Костадинов. По всяка вероятност мачът ще се играе тази година, може би през ноември, но това трябва да каже официално УЕФА."

Отговорникът за националите не изключи възможността "Лъвовете" да играят контрола преди важния двубой, но към днешна дата всичко е в сферата на хипотезите предвид неясното бъдеще.

В същото време Ейре, съперник на България във второто издание на Лигата на нациите, остана без селекционер. Местната федерация взе решение да не подновява договора на Мик Макарти. Неговото място заема Стивън Кени.