Хорхе Сампаоли вече е само формален треньор на Аржентина, гръмнаха медиите в страната. Според световният шампион от 1986 г. Рикардо Джусти състава и тактиката за последния двубой от групите с Нигерия ще бъдат определени от тарторите Лионел Меси и Хавиер Масчерано.

„Двамата ще изберат постройката и играчите. Ако Сампаоли иска да бъде на пейката по време на мача, може да го направи. Ако не желае, няма да има проблеми”, каза Джусти след среща с главния мениджър на аржентинския състав Хорхе Буручага.

Публична тайна е, че Меси и Масчерано от доста време колят и бесят в съблекалнята на националния отбор. Заради краха с Хърватия (0:3) обаче се стигна дотам да изземат ролята на треньора.

В аржентинските медии обаче има разнобой за това с каква схема ще играе срещу Нигерия. Някои издания твърдят, че Масчерано предпочитал 4-4-2, докато Меси бил по-склонен за 4-3-3.

Самият Масчерано опита да свали част от напрежението около отбора, като заяви, че нямало никакви конфликти с треньора. Най-вероятно, защото Сампаоли вече няма думата в отбора, заключават анализаторите в Аржентина.

Развръзката за "гаучосите" в груповата фаза на Мондиал 2018 е утре вечер от 21:00 часа наше време, когато излизат срещу Нигерия, а Хърватия ще срещне Исландия.