Волейболистът от националния отбор на България Теодор Тодоров заяви, че той и съотборниците му очакват с нетърпение първия мач на тима от финалите на Световното първенство срещу Финландия на 9 септември от 20.30 часа във Варна.

"Не остана! Има броени дни до световното първенство и всички очакваме с нетърпение първия ни мач срещу Финландия. Готови сме за началото, а вече какво ще стане...Дай Боже най-хубавото!", коментира за официалния сайт на БФВолейбол Тодоров.

"И тук (във Варна), и в София, винаги сме играли пред пълни трибуни и очакваме феновете отново да ни помогнат. Пожелавам си да сме живи и здрави и да отидем в Италия", добави центърът.

В останалите си мачове от първата фаза на шампионата българите излизат срещу Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). 

Положителни резултати ще пращят България във втората фаза в "Арена Армеец" в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.