Отборите на Дъндолк (Република Ирландия) и Сутиеска (Никшич, Черна гора) преодоляха 1-ия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като елиминираха своите противници след изпълнение на дузпи.

Лудогорец напуска турнира и отива в Лига Европа, след като инкасира две поражения от унгарския първенец Ференцварош. Селтик (Шотландия) пабеди за втори път Сараево (Босна и Херцеговина), този път с 2:1, както и БАТЕ Борисов се справи отново с полския Пяст Гливице- 1:0 и 2:1.

Сутиеска се наложи с 3:2 при наказателните удари над словашкия шампион Слован (Братислава), като второто изпълнение беше на българския капитан на гостите Васил Божиков. Той обаче стреля слабо долу в ъгъла и вратарят на черногорците спаси. Иначе освен него, още двама играчи на Слован не успяха да вкарат.

В Рига местният ФК Рига не успя да отстрани ирландския Дъндолк, който триумфира с 5:4 при изпълнението на дузпи. Двата отбора биха общо 14 удара, след като в двата мача не успяха да си вкарат нито гол.

АЕК (Швеция) и ЧФР Клуж (Румъния) продължават напред с домакински победи с по 3:1. И двата отбора отстъпиха с 1:2 при гостуванията си на отбори от бившия СССР, но в крайна сметка триумфираха над Арарат-Армения (Армения) и Астана (Казахстан), съответно. Особено драматична беше победата на румънците, които изоставаха с 0:1, беше им отменен и гол, но се класират и ще се бори с Макаби (Тел Авив, Израел) във втория кръг. Шведите гостуват в първия кръг на следващия етап на словенския Марибор.

Симеон Славчев и неговият Карабах (Азербайджан) продължават в следващия кръг, след като отстраниха Партизани (Тирана, Албания) с 2:0 у дома и 0:0 в първия мач. Славчев се появи на терена в 73-ата минута на мястото на хърватина Филип Озобич, който вкара за 1:0 в 51-ата минута. Дани Кинтана оформи крайния резултат в 94-ата минута. Карабах ще се бори за място в третия кръг срещу ирландците от Дъндолк, като най-напред гостува.

Срещи-реванши от първия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол:

КАРАБАХ (Азербайджан) - Партизани (Албания) - 2:0 (0:0)
АИК СТОКХОЛМ (Швеция) - Арарат (Армения) - 3:1 (1:2)
РОЗЕНБОРГ (Норвегия) - Линфийлд (Северна Ирландия) - 4:0 (2:0)
ФК Рига (Латвия) - ДЪНДОЛК (Република Ирландия) - 4:5 при дузпите, 0:0 в редовното време и продълженията (0:0) 
Лудогорец (България) - ФЕРЕНЦВАРОШ (Унгария) - 2:3 (1:2)
Пяст Гливице (Полша) - БАТЕ БОРИСОВ (Беларус) - 1:2 (1:1)
ЧФР КЛУЖ (Румъния) - Астана (Казахстан) - 3:1 (0:1)
МАРИБОР (Словения) - Валур (Исландия) - 2:0 (3:0)
СЕЛТИК (Шотландия) - Сараево (Босна и Херцеговина) - 2:1 (3:1)
СУТИЕСКА (Черна гора) - Слован Братислава (Словакия) - 3:2 при дузпите, 1:1 в редовното време и продълженията (1:1)
Шкендия (Северна Македония) - НОМЕ КАЛЮ (Естония) - 1:2 (1:0)
САБУРТАЛО (Грузия) - Шериф (Молдова) - 1:3 (3:0)
Б36 Торсхавн (Фарьорски острови) - ХИК ХЕЛЗИНКИ (Финландия) - 2:2 (0:3)
ВАЛЕТА (Малта) - Дюделанж (Люксембург) - 1:1 (2:2)
ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА (Сърбия) - Судува (Литва) - 2:1 (0:0)
Фероникели (Косово) - ТНС (Уелс) - 0:1 (2:2)