Англия - Исландия, осминафинал от Евро 2016, съдия Дамир Скомина (Слвн), стадион "Алианц Ревиера", 22:00 часа българско време

Вероятни състави

Англия: Харт, Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз, Дайър, Руни, Али, Стърлинг, Стъридж, Кейн

Исландия: Халдорсон, Севарсон, Арнасон, Р. Сигурдсон, Скуласон, Гудмундсон, Гунарсон, Г. Сигурдсон, Бярнасон, Бодварсон, Сигторсон

Прогнозата на Gol.bg:

Англия влиза в ролята на фаворит за последно на Евро 2016 и трябва да докаже, че има място при най-добрите осем срещу хита на първенството Исландия. Селекционерът на британците Рой Ходжсън е опрян до стената, защото при отпадане със сигурност сдава поста.

Треньорът понесе доста критики за ротацията на състава си при последния мач от групата със Словакия (0:0) и сега се очаква да заложи на първоначалния си избор. Лека промяна все пак ще се наложи, тъй като Адам Лалана е с травма и най-вероятно ще остане на пейката, а на негово място в игра ще започне Даниел Стъридж.

В халфовата линия отново ще видим триото Ерик Дайър, Дели Али и Уейн Руни, което изглеждаше най-солидно от всички варианти на Ходжсън в груповата фаза. Очертава се Англия да има контрола върху мача, докато коравите исландци предимно ще се бранят.

Затова атаката на Ходжсън трябва да подобри мерника си, начело с Хари Кейн, който все още чака първия си гол на европейското. Много повече ще се изисква и от разочаровалия до момента Рахим Стърлинг. Тези двамата са длъжници на Англия и е крайно време да се разиграят.

Исландия започна и трите си мача от групата с едни и същи 11 титуляри. Най-вероятно шведският спец Ларс Лагербак ще разчита отново на тях и срещу Англия, тъй като няма никакви кадрови проблеми. Нападателят Алфред Финбогасон изтърпя наказанието си за натрупани картони и ще бъде на линия за двубоя тази вечер.

Вероятно ключово за исландците ще бъде да не допуснат ранен гол, който да свали напрежението от англичаните. Нищо чудно в стратегията на Лагербак да влизат евентуални продължения и дузпи, за които се знае, че са голяма мъка за Англия на големите футболни форуми.

Статистиката за мачовете на двата е отбора е скромна, но все пак е на страната на британците. В досегашните две официални срещи с Исландия англичаните имат едно равенство и една внушителна победа 6:1 през 2004 година. Със сигурност тази вечер ще е далеч по-трудно за Англия, но продължаването на четвъртфинал изглежда задължително.

Резултат: 1:0