Словакия - Англия, мач от Група В на Евро 2016, стадион “Жофроа Гишар”, Сент Етиен, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Англия среща Словакия в решаващия си мач от Група В на Евро 2016. Тимът на Рой Ходжсън е лидер в групата си с 4 точки от два мача, докато словаците са една от приятните изненади, като след победата с 2:1 над Русия имат 3 точки. 

Равенството ще бъде достатъчно на “Трите лъва”, за да продължат в осминафиналите. Рой Ходжсън най-вероятно ще направи пет промени в състава си, в сравнение с мача с Уелс (2:1). По всичко личи, че резерва ще остане капитанът Уейн Рууни. 

“Играчите ми са в добра форма и няма да е проблем да пусна същият състав. Но има и други, които искат да играят и чукат на вратата. Джейми Варди и Даниел Стъридж се представиха много добре и ще получат още един шанс. 

В отбора на Словакия има играчи, с които трябва да внимаваме. Напред това са Марек Хамшик, Ондрей Дуда и Владимир Вайс. Ние обаче се надяваме да се представим добре и да спечелим”, заяви Ходжсън. 

Наставникът на Словакия Ян Козак добави: “Ще направим някои промени, защото този мач го изисква. Англия е много по-различен отбор от Русия и всички ние знаем това много добре. Ще ни трябва още нещо за подготовката ни за този мач. 

Честно казано, нямаме достатъчно добър отбор, за да се надиграваме с най-добрите. С тимове като Англия. Ние обаче искаме да успее и ще опитаме да го направи. Уважаваме противника си, но те също трябва да внимават с нас. На това първенство всеки може да бие всеки. Англия обаче е сред фаворитите”. 

Вероятни състави 

Словакия: Козачик, Пекарик, Шкъртел, Дурица, Хубочан, Печовски, Куцка, Мaк, Хамшик, Вайс, Немец 

Англия: Харт, Клайн, Кейхил, Смолинг, Бертранд, Хендерсън, Дайър, Уилшър, Лалана, Варди, Стъридж

Резултат: 1:2

Дайте вашата прогноза за мача ТУК и спечелете страхотни награди