Малта - Англия, мач от Група F на световните квалификации, стадион “Та Али”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Англия продължава битката за класиране на Световното първенство в Русия догодина. Тимът на “Трите лъва” обаче вече е без голямата звезда от последните години Уейн Рууни, който прекрати международната си кариера. 

Голямата дилема пред селекционера Гарет Саутгейт се очакваше да бъде с вратарския пост, но специалистът сам призна, че ще заложи на Джо Харт. 30-годишният страж имаше доста противоречиви изяви през последните няколко сезона, а в първите си три мача за Уест Хем допусна 10 гола. 

“Джо ще започне. Мисля, че той е най-добрият ни вратар в момента. Искам да видя как ще реагира, защото имаше тежък старт на сезона с клубния си отбор. Аз обаче съм доволен от психическата му нагласа. Джо тренира много добре. Откакто съм треньор на отбора той се представя много добре, като е допуснал само два гола”, каза Саутгейт. 

Харт е един от петимата играчи, които са носили капитанската лента на Англия в 8-те мача на Саутгейт. Останалите са Уейн Рууни, Джордан Хендерсън, Кари Гейхил и Хари Кейн.

“Твърде много се фокусираме около Рууни. За мен капитанската лента не е от голямо значение. По-важно е да изградим добър състав, да бъдем едно цяло и да носим заедно отговорността. Не мисля, че е правилно да се хвърля отговорността само върху един”, каза още Саутгейт. Англия е на върха в своята група с актив от 14 точки, докато Малта загуби всичките си 6 мача досега. 

Треньорът на футболното джудже Пиетро Гедин пък записа с похвали англичаните, като ги обяви за най-добрия отбор в Европа. “Англия напредна много в сравнение с последния ни мач с тях на “Уембли”. Ще бъде тежък мач. Англия си е Англия и всеки знае потенциала на този отбор. Ние ще играем за честта на нашата родина”, каза Гедин. 

“Трите лъва” ще бъдат без Кийрън Трипиър, който напусна лагера на националния отбор заради контузия. Отпадна и Джордан Пикфорд след мускулна контузия, докато Ерик Дайър е наказан за мача. 

Фил Джоунс, Джейк Ливермор и Натаниел Чалоба пък тренираха с тима, след като пропуснаха заниманието в предишнит едни. Възможно е дебют да запише Хари Магуайър. За Малта Алфред Еффионг е наказан, а в тима ще се върна Жан Паул Фаруджа.

Резултат: 0:3