Шахтьор Донецк - Рома, първа среща от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион "Металист", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Рома:

Алисон, Скорупски, Романьоли, Жесус, Коларов, Карпадоси, Фасио, Флоренци, Перес, Манолас, Наинголан, Стротман, Пелегрини, Де Роси, Жерсон, Пероти, Джеко, Шик, Юндер, Дефрел, Ел Шаарауи

Прогноза на Gol.bg:

"Вълците" прескочиха групата след 3 победи, 2 равенства и загуба. Това им стигна дори за първото място в групата, в която бяха с тимовете на Челси, Атлетико Мадрид и Карабах.

Преди две години Рома за последно участва на осминафинал в надпреварата. Тогава се срещнаха с Реал Мадрид и италианците загубиха и двата мача с по 0:2.

В момента "вълците" се намират в серия от 3 поредни победи, като през уикенда се наложи над Удинезе с 0-2. Преди тази серия Рома бе в поредица от 7 мача без успех, от които загуби 4. Пелегрини и Карсдорп ще пропуснат тази среща, а Максим Гоналонс е под въпрос.

"Миньорите" пък достигнаха до тук по доста убедителен начин. Те спечелиха 4 победи в групата, в която се смяташе, че ще се борят най-много за третото място с тимове като Манчестър Сити, Наполи и Фейенорд.

Последният път, когато Шахтьор мина групите бе преди 3 години. Оттогава обаче не пазят много добри спомени. Съперник на осминафинал бе Байерн Мюнхен и след нулево равенство в първата среща в Украйна, Шахтьор катастрофира тежко със загуба 7:0 в Мюнхен.

Хубавата новина е, че никой от основните играчи не напусна тима през трансферния прозорец. Дарио Сърна ще липсва на "миньорите" поради наказание, а Малишев е с травма. Бернард остава под въпрос до последно.

Иначе двата тима са играли 4 пъти помежду си, като статистиката показва 3 на 1 победи в полза на Шахтьор. Украинците са спечелили и двете си домакинства срещу Рома, като дори не са допуснали гол. За последно двата тима се срещнаха също на осминафиналите в надпреварата през сезон 2010/2011. Тогава Шахтьор спечели с 2-3 първия мач, след което се наложи и с 3-0 у дома в реванша. 

Прогноза: Шахтьор - Рома 2:2