България – Босна и Херцеговина, приятелки мач, Разград, ст.: "Лудогорец Арена", начало: 19.00 часа

Вероятни състави:

България: Илиев, Ст. Попов, Бодуров, Чорбаджийски, Занев, Костадинов, Славчев, Неделев, Ив. Попов, Александров, Делев
Селекционер: Петър Хубчев

Босна и Херцеговина: Шехич, Колашинак, Мемишевич, Зуканович, Бичакчич, Сарич, Пянич, Бешич, Дулиевич, Джеко, Кодро
Селекционер: Роберт Просинечки

Прогноза на Gol.bg:

Националният отбор ще изиграе първия си мач за годината, с което се започва и походът към Евро 2020, макар и днешната среща да е приятелска. Шансовете ни за класиране на шампионата на Стария континент обаче се увеличиха сериозно, благодарение на новия турнир Лигата на нациите. Той стартира през септември, а България е в група със Словения, Норвегия и Кипър.

Днешният ни съперник Босна и Херцеговина определено е корав като гореспоменатите, даже има и по-бляскави играчи в лицето на Миралем Пянич от Ювентус, Един Джеко (Рома) и Сеад Колашинац (Арсенал). Нападателят обаче ще получи малко време за игра по специална молба на "вълците" заради предстоящите им тежки битки. Също така проверката е дебют за селекционера на босненците Роберт Просинечки.

Петър Хубчев пък няма да може да разчита на Андрей Гълъбинов, който получи мускулна контузия и отпадна от състава. В предни позиции се очаква да започнат звездата ни Ивелин Попов, Михаил Александров и Спас Делев, а на вратата да застане Пламен Илиев. Това ще е общо двубой №11 за Хубчев начело на "лъвовете" като до момента статистиката му е отрицателна – 4 победи, 1 равенство и 5 загуби при голова разлика 11:16, като тази вечер има възможност да изравни успехите и пораженията.

България и Босна ще изиграят втори мач помежду си. Първият се състоя през 2008 г. в Зеница и нашите спечелиха с 2:1 с два гола на легендата Димитър Бербатов. За жалост, в момента не разполагаме с играчи от неговия калибър, но под ръководството на Хубчев имаме отличен колектив. Нашата прогноза е, че в Разград няма да има победител.

Прогноза: България – Босна и Херцеговина 1:1